8 recept till mellomyset

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg
Imorgon lördag går alltså finalen av melodifestivalen av stapeln. Och som vanligt tar jag alla tillfällen i akt för att få fira lite extra sådär. Här hemma är barnen helt sålda på melodifestivalen, jag kollar gärna men Sebastian är nog ganska ointresserad men ändå nöjd över att kolla på något annat än dåliga barnprogram en lördagkväll. Så det slutar med att vi sitter där i soffan, hela familjen. Oftast har vi vitt skilda åsikter om vem som borde vinna. Jag brukar gilla någon i stil med Mariette eller Robin Bengtsson, Isac älskade Drängarna i år och Axel brukar föredra Felix Sandman.
Men vad ska man då äta till denna mellofest? Visst funkar det med en skål ostkrokar och kanske lite smågodis. Absolut. Men äre mellomys så är det, och speciellt nu när det är final och allt. Så idag hittar ni 8 recept till mellomyset.
Vad sägs om min favorit pizza bianco. Löjligt enkelt och himla gott!
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
Släng ihop en snabb cheesecake i glas med dina favoritbär. Himla enkelt, fräscht och gott!
brieost tilltugg, julmingel,
Brieostsnittar hör ju inte bara julen till utan passar precis lika bra till melodifestivalen tycker jag!
fruktfat med nutelladipp
Duka upp ett stort fat med kex, frukt, bär och annat gott. Servera till en skål med nutelladipp. Bättre mellomys än så här blir det inte, jag lovar!
våfflor, halloumi, våffeldagen
Halloumivåfflor blir knapriga och krispiga. Därför passar de perfekt att ha som bas och sedan bygga på med goda smaksättningar, både söta och salta!
vegansk chokladdipp
Kan man inte äta nutella, eller helt enkelt vill köra på en vegansk variant, då rekommenderar jag denna chokladdipp. Himla god och enkel att göra!

halloumisnittar med päron nyår förrätt snittar

Päron, halloumi och björnbär, det är en makalöst god kombination. Jag lovar!
veganska jordnötstryfflar
Men min favorit är ändå de här jordnötstryfflarna. Perfekt att göra, stoppa i frysen och ta fram ett gäng när suget på något sött sätter in. Som i morgon kväll tillexempel.
 
Hur ser det ut hemma hos er? Blir det till att kolla på melodifestivalen eller skippar ni det? Och har ni några favoriter?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
småkakor

Nästa inlägg

Mandelkubb

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x