Trädgårdsåret 2020 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Trädgårdsåret 2020

inlägget innehåller annonslänkar

Odlingstråg/    Ampel/    Odlingsverktyg/    Jutesnöre/      Fåtölj/     Dyna/     Stövlar/

 

Hade ni också makalöst fint väder i lördags. Solsken, fågelkvitter och glada barn i trädgården. Och allt jag längtar efter är att trädgårdsåret 2020 ska dra igång  på riktigt. Ok, jag har faktiskt redan rensat lite ogräs. I mitten på februari, hur ofta har man det egentligen? Men det är liksom inte den delen jag längtar allra mest efter.

Jag är inte en sådan person som brukar förgro och ha mig. Den största anledningen är att jag inte har plats. Men jag skulle gärna göra det. Inget storskaligt eller så. Men tillexempel luktärter, det skulle jag vilja dra upp ett gäng. Så blev himla glad när jag hittade de här odlingstrågen från GRANIT. Med plats för 12 plantor och är dessutom snygga!  Det är inte ofta man hittar något det både är funktionellt och snyggt att odla i. Det blir till att beställa två eller tre tråg. De kan jag ha stå i fönstren här hemma nämligen. Och hoppas på att kattrackarn låter mina odlingar vara.

Det här med att odla jordgubbar har jag lagt ner för länge sen. Men funderar på att köpa ett par ampeljurdgubbar i år och ha på altanen. Hittade de här ursnygga amplarna från Jotex, tror de skulle bli himla fint. Perfekt för kidsen att bara plocka åt sig någon jordgubbe sådär vartefter de mognar.

 

Drömmen är att någon gång fixa ett växthus i trädgården. Sprang över det här och hur snyggt är det inte med ett vitt växthus i trä? Det skulle passa himla fint hemma hos mig i alla fall! Växthuset är en nyhet och ni kan läsa mer om det här.

basilikaolja, matblogg, recept bbq

Det bästa med sommaren, eller ja i alla fall en av de bästa sakerna är alla härliga svenska råvaror vi får tillgång till. Jag menar, hur gott vore det inte med grillade grönsaker, burrata och basilikaolja just nu? Drömmen liksom!

Men innan vi kommer så långt har vi ganska mycket jobb framför oss. Bland annat ska vi göra om den delen av trädgården jag har haft mina pallkragar stått tidigare. Är det något ni skulle vilja se mer av? Lämna gärna en kommentar isåfall så försöker jag dokumentera arbetet och hålla er uppdaterade.

Har ni några planer för trädgårdsåret 2020?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    JA!!! Jag vill gärna se hur trädgårdsarbetet fortskrider! Jag är själv sugen på att göra om en del i vår trädgård och få till lite mer odling så lite inspiration vore toppen 😀