5 recept till våffeldagen 2020 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 recept till våffeldagen 2020

glutenfria våfflor, snittar, tilltugg

 

Mitt i allt så närmar sig en av vårens bästa dagar. Nämligen våffeldagen som vi firar på onsdag 25 mars.. En dag man med gott samvete kan bjuda familjen på våfflor till middag. Antingen köper du en förpackning med färdig våffelmix på närmaste mataffär, eller så lägger du någon minut på att göra din egna smet. Och när man gör egna våfflor finns det ju så många olika varianter man kan göra. Som de här , lite mer matiga våfflorna med spenat, lax och färskost. En riktig favorit!våfflor, halloumi, våffeldagen

En variant på våfflor som man kanske inte äter till kvällsmat utan snarare till förrätt eller varför inte som snittar är halloumivåfflor. Otroligt gott och väldigt enkelt att laga!kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

 

Gillar du som jag lite mer matiga våfflor? Testa då mina glutenfria våfflor gjorda på kikärtsmjöl. Mättar bättre men är precis lika goda som våfflor gjorda på vetemjöl!ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor

Inser du att äggen är tvärslut när du ska till och vispa ihop våffelsmeten? Inga problem. Våfflor kan lätt göras helt utan ägg. Dessa har jag dessutom gjort på havremjölk vilket gör att dom är fria från både ägg och mjölk.

 

våfflor

Eller tänker du kanske laga riktig middag på onsdag, och sedan bjuda på våfflor till fika eller efterrätt? Testa då våfflor med glass och chokladsås. MUMS!

I vanliga fall brukar föräldraföreningen alltid grädda våfflor på Axels skola, men i år är vi av förklarliga skäl inte välkomna till matsalen och göra detta. Det får helt enkelt bli till nästa år istället.

Så därför blir det våfflor här hemma på onsdag. Kanske som ett lyxigt mellanmål eller till kvällsfika. För till kvällsmat tror jag vi äter något annat. Eller..?
Vad säger ni? Blir det våfflor hemma hos er på våffeldagen nu på onsdag?

Ha en himla fin start på veckan. Här ska jag hugga tag i allt det jobb som blev lite eftersatt förra veckan då båda jag och Isac inte var helt pigga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    JA! Guldkant på en onsdag ännu en jobbig corona-vecka. Ska nog göra våfflor med riven ost, rödlök och creme fraiche typ langos style! Rev ner en hel Gäsene ost på 1 kg när krisen började och den rivna osten har räckt till massor av måltider utan att man behöver handla i tid och otid. Tack för inspo och för så kloka inlägg! Skönt att du mår bättre! ❤️