4 solgula recept till påsk – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

4 solgula recept till påsk

 

lemon curd, mango, påsk, dessert

Påsken överraskar mig varje år. Jag tänker alltid att det är så långt dit. Och vips är den liksom runt knuten. Så jag tänkte att det är lika bra att börja tipsa om godsaker man kan bjuda på under påsken. Och idag föll jag för 4 solgula recept som passar ypperligt till påsk.

Förra året gjorde jag en mango curd. Alltså har ni sett något så vackert? Söt, syrlig, krämig och len. Allt på samma gång. Använd den i bakverk eller på scones till påskens långfrukostar. Det är bara fantasin som sätter gränser här.

lemon curd, minipajer,

För någon vecka sedan bakade jag dessa, mini flower tarts. Gulligt och lite pyssligt. Perfekt att greja med om man har lite tid över.

 

pavlova, pavlovakrans, fågelbon

Jag har <3 pavlova. Alltså denna dessert passar bra att äta till alla högtider vi har tror jag. Bara att variera den lite efter säsong. Och just till påsk passar det ju fint med lemon curd. Eller varför inte min mango curd jag tipsade om tidigare i inlägget?

paj, baka, ananaspaj, paj

Vill man göra det enkelt för sig, då bakar man en ananaspaj. Godare paj får man leta efter. I alla fall om du frågar mig. Dessutom går den fint att baka en dag i förväg eller så. Om tiden är knapp. Servera med en klick riktigt god vanlijglass.

Nu ska jag ta och hänga en tvätt, sen gå ut med lite fika till Sebastian och Erik som snickrar för fullt ute i trädgården. Jag har haft ett gäng pallkragar stått som behövde fräschas till, så nu blir det förhoppningsvis lite ordning och reda. Jag tänker att det kommer bli perfekt sysselsättning att fixa klart det sista under påsken.

Jag hoppas ni alla har en riktigt härlig lördag. Och kom ihåg att ställa om klockorna i natt. I morgon börjar sommartid! Vilket himla härligt vårtecken ändå va?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.