Låt mig presentera kolakakor med Geisha. Om ni, precis som jag har en svag punkt här i livet och den stavas G e i s h a c h o k a d, ja då kommer ni älska dessa. Eller jag tror allt ni kommer gilla dom ändå. En mör kolakaka fylld med ljuvligt chokladig Gieisha. Jag hittade lite krokant hemma i skafferiet så passade på att toppa kakorna med det. Vilket liksom gav dom en extra knaprig och god dimension.
Här hemma njuter vi av påskledighetens sista dag. Vi har försökt vara ute i stormen men blåste nästan bort, bjöd in oss på spontanlunch hos mina föräldrar (alltid lika poppis när man kommer 5 pers lagom i lunchtid sådär.. ), spelat TV-spel, hängt tvätt och städat. Planerat upp inför veckan och jobbat lite. Nu är Axel och två kompisar ute och försöker spela fotboll. Men dom får kämpa lite i blåsten måste jag säga. Nu ska jag klura lite mer på vad jag ska ha i mina odlingar i sommar. i ett vingslag är vi ju liksom där.
Dessa kolakakor med Geisha är sådär löjligt enkla att göra. Perfekt att pyssla med om ni kanske är hemma i karantän eller med sjuka barn nu i veckan?
Kolakakor med Geisha:
200 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 knivsudd äkta vanilj
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
121 g Geisha
ca 4 msk hasselnötskrokant
Värm ugnen till 175 °C
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp.
Vispa ner sirap, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin kakdeg.
Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dom med hjälp av fingrarna. Tryck i Geishabitar i mitten på längderna. Vik över kakdegen från sidorna in mot mitten så att den täcker chokladen helt. Sprid nötkrokant över kakdegen, tryck fast den med hjälp av fingrarna så de stannar på kakdegen.
Grädda i cirka 15 minuter tills de får en gyllene färg. Skär längderna i bitar och låt som svalna på plåten.
Perfekt liten kaka till en kopp kaffe i vårsolen!
Detta ser väldigt gott och enkelt ut att göra!