ANNONS

Spenatsoppa med färskost

I annonssamarbete med Snøfrisk®.
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
Vårvindarna tar i med full kraft utanför fönstret. Samtidigt som syrenhäckens knoppar sväller och fjolårets nu torra gräs byts ut mot detta års, väldigt gröna.
Här inne sitter jag och njuter av en sedan länge storfavorit, nämligen spenatsoppa. Idag har jag dessutom gjort den extra krämig genom att tillsätta lite färskost. Jag lovar att det gör hela skillnaden.
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
Under våren kommer ni få hänga med mig och mitt samarbete med Snøfrisk®.
Snøfrisk är en smakrik färskost, gjord på getmjölk och kogrädde.  Där getmjölken kommer från getter som har fått ströva fritt på de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvåret. Bara en sådan sak!  Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här. Utan att överdriva det minsta har denna färskost gått och blivit allas våran favorit
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
På hösten, då gillar jag att laga mustiga soppor. På rotfrukt och pumpa. Men så här när våren och sommaren står för dörren, då blir det härligt gröna och sköna soppor. Spenatsoppa är inte bara otroligt gott, det är även busenkelt att göra. Jag hade lite gammalt bröd i skafferiet som behövde ätas upp. Av det gjorde jag spröda krutonger som jag stekt i vitlöksolja. Jag rostade sedan lite pumpakärnor som även de fick toppa min soppa. Och så ett gäng ätbara blommor som jag plockade från vårplanteringarna på trappen.
Ni vet väl att det är i de små detaljerna det sitter?
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
Spenatsoppa passar perfekt så här på våren, som en lättare lunch eller varför inte som förrätt?
 
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker.
Just idag valde jag att smaksätta min soppa med Rödlök & Timjan, men jag tror även den Naturella eller Ramslök & Vitlök skulle passa otroligt bra!spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost Spenatsoppa med färskost 4 port:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja att steka i
400 g fryst spenat (jag använde hackad)
1 dl färsk persilja
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 fp (125 g) Snøfrisk Rödlök & Timjan
salt & svartpeppar
färskpressad citron
några skivor bröd
1 dl pumpakärnor
olja med vitlökssmak
salt
ärtskott
ätbara blommor
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt spenaten. Finhacka persiljan och ha i den. Slå på vatten och buljong. Låt allt koka upp och koka i ca 5 minuter. Rör i färskosten och smaka av med salt, peppar och lite citron.
Skär brödet i kuber. Rosta på medelvärme i en stekpanna med vitlöksolja tills brödet är gyllene. Salta. Tag ur brödbitarna.
Rosta sedan pumpakärnorna i samma stekpanna som du stekt brödet i. Salta.
Häll upp soppan i skålar, toppa varje soppskål med stekt bröd, pumpakärnor, ärtskott och ätbara blommor. Pressa ev lite citron över soppan.
Servera direkt.
 
Vilken soppa är din favorit?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Brukar också ha färskost i mina soppor, det blir såååå krämigt och gott.
http://johannagrahn.se

Isabelle
Isabelle
4 år sedan

Spännande! Finns de i laktosfri variant? 🙂

fika, banan, mogna bananer

Nästa inlägg

Saftig banankaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x