ANNONS

Ugnsbakade rödbetor med färskost

I annonssamarbete med Snøfrisk®.

 snøfrisk, färskost,

Ibland blir saker och ting verkligen precis så bra som man tänkt sig. När man har en idé, en tanke. Att visst borde de här smakerna passa bra ihop?
Lite så blev det när jag första gången provlagade dagens recept som jag tagit fram i samarbete med Snøfrisk. Ugnsbakade rödbetor med färskost, toppade med rostade pinjenötter, flingsalt och timjan.

snøfrisk, färskost,

Jag valde att använda både den naturella färskosten och den med smak av rödlök & timjan. Det blev en fin smakkombination tycker jag!

snøfrisk, färskost,

Jag låter mina rödbetor bakas länge i ugnen, så de blir härligt mjuka och saftiga. Sen mot slutet när det kanske bara är 10 minuter kvar, då toppar jag dom med härlig färskost. Det blir verkligen så gott.
Så här när sommaren står för dörren kan man även göra små paket av blötlagt bakplåtspapper, fylla med rödbetor, olja, timjan och färskost och sedan låta ligga på grillen. Det blir hur gott som helst. Men då skulle jag använda förkokta rödbetor, det blir lite enklare.

snøfrisk, färskost,


Snøfrisk är en smakrik färskost, gjord på getmjölk och kogrädde.  Där getmjölken kommer från getter som har fått ströva fritt på de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvåret. Bara en sådan sak!  Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här.
Tidigare i mitt samarbete med Snøfrisk har jag gjort våfflor med färskost, spenatsoppa med färskost och snabblagad pasta med färskost. Tre härliga recept ni gärna får kika in på om ni missat dom!
Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker.

snøfrisk, färskost,

Ugnsbakade rödbetor med färskost, pinjenötter och timjan 4 port:
500 g rödbetor
olivolja
flingsalt
1 fp Snøfrisk Naturell
1 fp Snøfrisk Rödlök & Timjan
1 dl pinjenötter
färsk timjan
Värm ugnen till 175°C.
Skala rödbetorna försiktigt. Tag inte bort mer skal än nödvändigt. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
Ringla över olja och strö över salt. Ugnsbaka i cirka 40 minuter.
Tag ut rödbetorna ur ugnen och klicka över färskosten. Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter.
Rosta undertiden pinjenötterna i en medelvarm stekpanna.
Tag ut de ugnsbakade rödbetorna ur ugnen. Toppa med färsk timjan, rostade pinjenötter och lite extra salt.
 
Servera som en enkel förrätt eller varför inte som en del i en stor härlig buffé!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa, stolt bonde från Småland
Linnéa, stolt bonde från Småland
3 år sedan

Detta ska jag absolut testa! Odlar egna rödbetor och ibland behöver man nya inspirerande recept! Tar dock en färskost med innehåll från Sverige! Helst från någon lokal bonde i närheten! Tack för din fina blogg!

Johanna Grahn
3 år sedan

Oj så gott det lät med rödbetspaketen på grillen, åker definitivt fram om det någonsin slutar regna och en kan grilla igen!
http://johannagrahn.se

Tamy
3 år sedan

Mums, det bara vattnas i munnen.. Älskar denna rätt, brukar själv göra en variant där pinjenötterna byts ut mot rostade solrosfrön då jag tycker det ger lite mera smak. Tack för gooood läsning och ha en härlig start på nya veckan 🙂

småkakor, småkaka, baka

Nästa inlägg

Klassiska hallongrottor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x