Middag på 30 minuter-5 enkla recept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Middag på 30 minuter-5 enkla recept

vegogryta, vegansk gryta, linser, vegetarisk mat

Måndag förmiddag och solen skiner. Känns som en bra start inför den kommande veckan ändå! Jag sitter här vid köksbordet och arbetar idag. Att göra-listan är lång, men jag betar av dagens uppgifter med rasande fart. Det är något tillfredsställande med att skriva listor och sedan stryka över, när man liksom får se hur saker och ting faktiskt blir gjorda.  En lista som jag precis avklarat är denna: middag på 30 minuter- 5 enkla recept.

Även om det är många som just nu jobbar hemifrån och på det viset helt plötsligt får mer tid över till matlagning är det precis lika många som upplever det motsatta. Att tiden inte räcker till! Då känns det rätt fint att det faktiskt finns mat du hinner laga på 30 minuter ungefär. Eller hur?

 

Som en enkel och krämig linsgryta.

vardagsmat, middag, pasta

Varje gång jag lagar stuvade makaroner med falukorv utses jag till världshistoriens bästa mamma här hemma. Jag tror även jag samlar en hel rad pluspoäng som fru också Lätt värt det känner jag.

kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

Barnen kan ibland tjata hål i huvudet på mig om våfflor och pannkakor. Eller i alla fall Isac. Då brukar jag ibland ge upp och grädda kikärtsvåfflor. Gjorda på kikärtsmjöl istället för vanligt vetemjöl. Mättande och gott!

fisk i ugn, sås, torsk

En rätt hela familjen kan enas om. Och som alltid går hem, det är panerad torsk. Jag gör den alltid i ugnen. Smidigt och enkelt. OCH GOTT!

vegetarisk stroganoff, quornstroganoff

Testa att göra en vegetarisk variant av den klassiska korvstroganoffen! Byt ut korven mot quorn. Det blir gott och är ett enkelt sätt att få in en vegetarisk måltid! Quornstroganoff helt enkelt!

 

Här hemma har Isacs förskola stängt för planeringsdag måndag och tisdag. Så Sebastian och Isac drog iväg på förmiddagen till Uppsala för att kolla på jobb och besöka en leksaksaffär. Jag bad dom även att ansvara för kvällens middag. Ska bli spännande att se vad dom hittar på.

alla hjärtans dag

Och visste ni förresten att det faktiskt inte är en helt vanlig måndag i dag? Nej det är ju faktiskt chokladbollens dag idag! Här hittar ni 6 smarriga recept att baka dagen till ära!

Nu ska jag fortsätta med min lista, stryka över och arbeta mig vidare.

 

Ha en riktig fin måndag nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.