Veckans mat- v 23

spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost
Hej måndag. Hej strålande sol, Hej 1 juni!
Med rufsigt morgonhår och grus i ögonen satt Axel med de långa benen slängda över sängkanten i morse. Sådär måndagstrött som man bara är på måndagar. Men rätt som det var sken han upp:
-det är ju första juni idag!! Nu ÄR det sommar!
Vilken härlig känsla att starta veckan med ändå!
En annan härlig känsla att starta veckan med, det är att ha en plan inför alla måltider som ska lagas. Så här kommer en planering av veckans mat. Som alltid bjuder på lite av varje.
 
Vad sägs om en härlig spenatsoppa? Perfekt att laga en riktigt varm dag som idag eller imorgon.
fisk i ugn, fisk, fiskrecept
En storfavorit hemma hos oss. Det är torsk i ugn. Det här receptet har lagats sedan jag bodde hemma, Så det är välbeprövat. Och mina barn har alltid älskat det!
vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Ett lite nyare recept i min portfölj är den här linsstroganoffen. Både Axel och Sebastian blev positivt överraskade och tyckte det var himla gott! Perfekt vardagsmat som passar fint att ha i matlåda också.
snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag
När det ska gå snabbt, vara enkelt och såklart smaka gott är snabblagad pasta med ajvar ett himla bra recept att ta till. Laga det med kyckling eller quorn. Ta det ni gillar bäst eller har hemma.
tacopaj med creme fraiche
En annan klassiker är tacopaj. Jag kommer så väl ihåg som barn, hur spännande jag tyckte det var med både tacopaj och tacolåda. Som tacos fast liksom något annat. Det var riktigt nytänkande kände jag.
Idag kan jag känna att mat som tillexempel tacopaj, det är trygg och fin mat. Mat som påminner om barndomen och som bara bär med sig fina minnen.
Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig vecka med mycket sol, lagom av jobb och tid med familjen <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
efterrätt, dessert, fika, mors dag

Nästa inlägg

Pannacotta med rabarber och vit choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x