Nice cream med blåbär och hallon – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Nice cream med blåbär och hallon

Nu kan man verkligen säga att sommaren är här på riktigt. Det är ingen liten listig majdag som luras, utan det ÄR FAKTISKT SOMMAR NU! Så underbart.
Och när sommaren kommer, ja då vill man äta glass. Min bästa lösning för att barnen inte ska börja få glasstrutar som växer ut ur öronen pga överkonsumtion av glass är att varva med någon skål nice cream. Den här är gjord på både blåbär och hallon. Så gott!

Ikväll efter maten cyklade jag och Axel upp till sjön vi har här i byn. Vi har hand om städningen där ett par dagar den här veckan. Medan Axel badade fixade jag med sopor, sopade och grejade. Ett perfekt kvällspyssel en fin sommarkväll känner jag. Termometern visade stadiga 20°C i vattnet. En klar förbättring från söndagens 15°C tycker jag. Kanske, kanske man skulle våga sig på ett dopp här snart? Har ni badat än i år?

 

Jag gjorde dubbelt recept enligt nedan och det blev lagom att fylla min brödform med.

Nice cream med blåbär och hallon:

3 frysta bananer
100 g blåbär
100 g hallon
1 tsk blåbärspulver
1/2 tsk vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser i en höghastighetsmixer. Servera direkt eller frys in i en burk med lock och tag fram vid ett senare tillfälle. Om du fryser in glassen, tag fram den en stund innan den ska ätas så den hinner mjukna något.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.