11 recept på midsommarmat

midsommarmat, midsommar
Hej midsommarveckan.
Jag blir alltid lite överrumplad av dig. Midsommar kommer alltid lite snabbare på än jag räknat med. Varje år är det samma visa. Jag tror juni är längre än vad den här. Men så vips står man där och dansar små grodorna liksom.
I år blir midsommar med all säkerhet lite annorlunda mot tidigare midsomrar. Här i byn är midsommarfirandet med traktor och vagn, plocka blommor, dans runt stången och den där söta rulltårtsbiten med grädde inställd. Men vi kör lite midsommarfirande här hemma hos oss. Ute. I nedskalad variant med människor vi ändå träffar.
Det som med all säkerhet inte blir nedskalat, det är maten. Så blir det alltid när vi ska styra upp saker i min familj. Oavsett om det är jul, påsk, midsommar eller bara en helt vanligt middag där vi alla ska bidra med något. Men för er som fortfarande letar inspiration till midsommarmaten, här kommer 11 recept på midsommarmat!
silltårta på hönökaka
Vi börjar traditionsenligt med silltårta. Ingen midsommar utan silltårta. Så är det bara. Gillar du sill är detta verkligen något för dig!
midsommarmat, lax, fisk
Som en ljuv midsommarnattsdröm är det väl ändå att bjuda på inkokt lax till midsommar? Kanske som lunch? Lätt att laga och makalöst gott!
västerbottenostpaj
Jag är svag för västerbottensostpaj. Så är det bara. Den där krämiga, lena fyllningen, full med kraftig ostsmak. MUMS! Det är perfekt om man råkar få lite över till midsommardagen. Lunchen är fixad!

Jag har två röror jag kör stenhårt med så här sommartid. Det ena är den här paprikaröran. Har du en matberedare till hands går den superfort att göra och blir bara såå god!
fetaoströran, fetaostsås
Den andra, det är klassisk fetaoströra. Lätt som en plätt att röra ihop och det blir så gott. För en laktosfri variant är det ju bara att köra på laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt
På tal om fetaost. Har du kört fetaost på grillen någon gång? Om inte, då har du något riktigt smarrigt att se fram emot!
basilikaolja, matblogg, recept bbq
Jag älskar att grilla olika sorters grönsaker och sedan servera dom tillsammans med härligt krämig burrata. Perfekt som förrätt eller varför inte som del av en grillbuffé. Mumsfillibabba helt henkelt!
krossad potatis i ugn
Krossad potatis i ugn är alltid ett säkert kort att ta till. Godare än kokt potatis, roligare än klyftpotatis. Ja, faktiskt godare än klyftpotatis också, om du frågar mig!

Jag älskar att göra fiskpaket. Så enkelt att förbereda innan och bara lägga på grillen när gästerna kommer. Eller så ställer man fram alla ingredienser i skålar och låter var och en göra i ordning sitt helt egna fiskpaket. Så får alla som dom vill 🙂
midsommarmat, midsommar
Förra veckan skrev jag om min svenska midsommarmeny med toscanska smaker. Där ni bland annat hittar dessa kycklingspett. Alltså marinaden till dom här är såå god! Och passar lika bra till kyckling som till nöt, fläsk eller lamm! Gör i ordning marinad och låt köttet ligga i redan från dagen innan. Då fixar du enkelt iordning dessa på midsommarafton utan större ansträngning!
 
Kolla även in min grillade lax som passar perfekt till midsommar!
Håll utkik i veckan, då kommer även tips på gott att dricka och gott att äta efter maten till midsommar! <3
 
 

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Disa Svensson
Disa Svensson
3 år sedan

<3 Tack för all inspiration du alltid ger <3
Här kommer en riktig inbjudan till billig märkeshopping <3
https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Lotta Lönnqvist
Lotta Lönnqvist
3 år sedan

Tack för inspiration och fina bilder!

grillad lax, midsommarlax

Nästa inlägg

Hel laxsida grillad eller i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x