5 smarriga recept att baka en regnig sommardag – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 smarriga recept att baka en regnig sommardag

kalljästa kanelbullar

Vilka sommardagar vi haft alltså. Strålande sol och 30 grader varmt. Vi har tillbringat all tid vid vi kunnat utomhus. Många långa timmar vid sjön. Frukost, lunch och middag på altanen. Kvällarna har spenderats med att försöka hitta lite svalka på en promenad. Till veckan verkar dock lite mer normalväder dra in och vi får nöja oss med 20 någonting och regnskurar. Men jag beklagar mig faktiskt inte. Det finns  m ä n g d e r  av tvätt att ta hand om, garderober att rensa och skåp att sortera. Ni vet, allt det där man få för sig att man ska hinna med under semestern. Dessutom skulle jag behöva fylla frysen med lite mer fika. För är det något som går åt varma sommardagar vid sjön så är det fika. Därför tipsar jag idag om 5 smarriga recept att baka en regnig sommardag!

Först ut på min lista att baka, det är ändå kanelbullar. Frysen ekar tom och så kan vi inte ha det tycker barnen.

småkakor

För oss så finns det ett fika som slår allt annat på sommaren. Och det är mandelkubb! Torrt och tråkigt tycker vissa. Underbart säger jag och resten av familjen!

 

ljusa mockarutor, baka i långpanna, långpanna

Isac tyckte vi borde baka kalasrutor snarast möjligt! Tydligen är det hans favoritkaka för tillfället. Och vem är jag att neka honom dessa söta små kakor?kärleksmums, sockerkaka, kärleksmumskaka

En av mina favoritkakor under året som gått är helt klart denna kärleksmumssockerkaka. Har ni testat? Om inte, gör det i veckan, lova mig?vaniljrutor i långpanna

I helgen firade vi Axel som fyllde 9 år. Och dessa vaniljrutor i långpanna är då självskrivna. Så makalöst goda och väldigt uppskattade av alla fikagäster! Till min stora lycka har jag en halv plåt stående i kylen just nu. Kanske måste det bli en liten bit ikväll?

 

Vad brukar ni baka när sommaren bjuder på lite sämre väder?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.