Ceasarsallad wrap

inlägget innehåller annonslänk.picknick,
Tidigare i våras gjorde jag ett jobb åt folk o folk där jag skulle ta fram ett picknickrecept.
Jag tycker alltid att picknick-mat är klurig mat. Det är så många parametrar som ska stämma. Det ska gå skapligt enkelt att göra i ordning, det ska vara gott, lätt att ta med och passa många. Ibland känns det som om man vänder ut och in på sig själv för att hitta på nya spännande rätter. När det faktiskt blir precis lika gott att ta med en bytta potatissallad, en färdiggrillad kyckling, sallad, lite goda ostar, röror och bröd.  Eller hur? Men, eftersom det ändå är mitt jobb att vara lite kreativ och komma med idéer. Så strök jag färdig potatissallad och grillad kycklingkonceptet ganska på en gång. Istället gjorde jag ett helt gäng ceasarsallad wrap. picknick,
Så himla gott. De höll sig fina i kylen i flera timmar vilket ju indikerar att de är perfekt mat att ta med på picknick. Tack vare att det ligger ett lager sallad närmast brödet förhindrar det att såsen blöter ner brödet och gör det geggigt.picknick,
När jag fotade det här jobbet blommade förgätmigej allt den bara orkade ute. Och syrenen stod i full knopp. Nu har vi tassat en bit längre in på sommaren och mina pioner har precis blommat över. En sommarträdgård är ändå magisk, för varje dag sker nya skiftningar, nya blommor slår ut medan andra blommar över. picknick,
Känns det övermäktigt att göra egen ceasardressing? Ta det bara lugnt. Det finns massor av färdiga dressingar som fungerar fint! Jag har testat den här från Hellmans som jag tycker är riktig god!
 

Caesarwrap, 4 st:

600 g kycklinginnerfilé
2 tsk paprikapulver
2 tsk örtsalt
peppar
olja att steka i
ca 180 g (1 fp bacon)
1 huvud romansallad
250 g körsbärstomater
4 st libabröd
50 g parmesan

Krydda kycklingen med paprikapulver, örtsalt och peppar. Stek i olja tills kycklingen fåt fin färg runt om och är genomstekt. Täck över med folie och ställ åt sidan.
Skär baconet i bitar och stek knaprigt. Låt det rinna av på ett hushållspapper.
Nyp av de största bladen från romansalladen. Skölj noga då de ofta kan vara rätt jordiga och grusiga.

Dela tomaterna på mitten.

Lägg ut 4 st libabröd. Se till att torka salladen ordentligt och placera ut ett par salladsblad så det täcker mittenytan av brödet (kanten längst ut av brödet måste vara fri från mat för att du ska kunna rulla ihop din wrap).

Skär den stekta kycklingen i bitar och fördela den tillsammans med bacon och tomater över salladen. Hyvla över parmesan. Gör dressing enligt receptet nedan och ringla detta över salladen.

Vik in två sidor av brödet och rulla sedan ihop från sidan närmast dig så tajt du kan. Rulla gärna in din wrap i folie eller smörpapper för att enklare kunna ta med på picknick.

cesardressing:

1 äggula
1 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer
2 dl rapsolja
1/2 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
1/2 msk vitvinsvinäger
salt & peppar

Ha upp äggulan i en skål. Skala och finriv vitlöksklyftan. Blanda i den i äggulan tillsammans med sardellerna. Vispa upp äggulan ordentligt. Tillsätt sedan oljan, droppvis under konstant vispning. Smaka av med dijonsenap, citron, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Känns dressingen lite väl fast kan den späs ut med några droppar vatten.

Nu ska jag ta och väcka mina sjusovande barn på övervåningen och kicka igång den här sommarlovsdagen!

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat

Nästa inlägg

5 fiskrecept att laga i sommar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x