Cashewnötter med parmesan

snacks, kräftskiva, nötter, smaksatta nötter
Hej fredag, hej helg! Och hej det godaste snackset på länge. Nämligen cashewnötter med parmesan.
 
Jag fick massa parmesanost över efter ett samarbete i somras och tänkte att nu måste jag hitta på något kul med allt det här. Och vad kan vara godare än rostade cashewnötter med parmesan och örter? Perfekt snacks att göra till helgens kräftskiva. snacks, kräftskiva, nötter, smaksatta nötter
Jag smaksatte nötterna med parmesan och flingsalt. Sen strödde jag över lite färska örter över de varma nötterna. Så gott! Och dessutom väldigt enkelt att göra!
snacks, kräftskiva, nötter, smaksatta nötter
Att smaksätta nötter är ju faktiskt ett himla enkelt sätt att känna sig kreativ i köket. Utan att det behöver ta varken tid eller vara krångligt. Det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser. Men tänk på att använda naturella nötter av bra kvalité som bas.
 
snacks, kräftskiva, nötter, smaksatta nötter
Cashewnötter med parmesan:
300 g naturella cashewnötter
70 g parmesan
flingsalt
olivolja
färska örter
Lägg de naturella nötterna i en påse. Finriv parmesanen och blanda i den tillsammans med flingsalt. Ringla sist över olja och blanda allt väl. Se till att alla nötter täcks av olja och ost.
Värm ugnen till 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut nötterna på plåten och rosta i cirka 15 minuter. Håll koll så att nötterna inte bränns vid. Olika ugnar kräver olika tid,
Tag ut nötterna ur ugnen. Strö över hackade färska örter. Låt nötterna svalna helt på plåten. Servera som snacks till ostbrickan, fredagsmyset eller varför inte till kräftskivan.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
veganska jordnötstryfflar

Nästa inlägg

4 x choklad och serietips!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x