Kladdkaksmuffins fylld med snickers

kladdkaksmuffins, muffins, kladdkaka
Låt mig presentera något av det godaste jag bakat på länge. Nämligen kladdkaksmuffins fyllda med snickers. Alltså gissa hur gott det här blev?
När Frida la upp att hon fyllt kladdkaksmuffins med kärleksmumsglasyr tänkte jag att hon kanske är den smartaste människan jag vet. För det lät som rena rama drömmen. Så tänkte jaga att man måste ju kunna fylla kladdkaksmuffins med annat också?
kladdkaksmuffins, muffins, kladdkaka
Och eftersom snickers är typ det bästa jag vet blev valet enkelt!
kladdkaksmuffins, muffins, kladdkaka
Kladdkaksmuffins får ju en naturlig liten grop. Som passar ypperligt bra att fylla med diverse godsaker. Som kolasås, nötter och choklad tillexempel…
kladdkaksmuffins, snickers,
Om man nu inte vill fylla sina muffins med något är de fantastiskt goda att äta precis som dom är. Utan fyllning.
kladdkaksmuffins, muffins, kladdkaka
När jag gräddar muffins använder jag  a l l t i d  en muffinsplåt. Det är trixet för att få fina muffins som inte flyter ihop. Äger du ingen plåt kan jag rekommendera dig att köpa en. Annars kan man testa att ställa ihop två eller flera pappersformar för extra stadga.
Kladdkakemuffins fyllda med snickers ca 12 st:
150 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
Värm ugnen till 175°C.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner de båda sockersorterna och vaniljen. Låt svalna. Knäck i äggen, ett i taget och rör till en lät smet. Blanda i vetemjöl, kakao och salt. Vänt försiktigt tills allt gått ihop.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt mellan formarna. Grädda i 175°C i cirka 12-15 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara riktigt kladdig i mitten. Låt svalna helt. Gärna i kylskåp.
 
Snickersfyllning.
1 1/2 dl jordnötter
ca 200 g karamelliserad mjölk (1/2 burk)
100 g choklad
flingsalt
Hacka jordnötterna. Ha up den karamelliserade mjölken i en skål. Värm något i micron, då blir det enklare att röra den helt slät.
Blanda samman nötter och karamelliserad mjölk. Fyll muffinsarna med kolasmeten. Ställ i frysen i cirka 30 minuter. Smält sedan chokladen och bred ett tunt lager över. Toppa med hackade nötter och flingsalt.
Låt kladdkakemuffinsarna stå kallt fram till servering.
 
Vill du inte göra muffins utan en stor kladdkaka? Gör receptet enligt ovan, grädda i en springform i cirka 20 minuter.
Dubbla receptet för fyllning och bred det över kakan. Ställ kallt. Toppa med smält choklad.
 
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Li
Li
3 år sedan

Denna kommer jag göra så fort jag handlat 😀

vego, middag, mat , recept

Nästa inlägg

5 vardagshjältar!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x