5 enkla höstmiddagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 enkla höstmiddagar

inlägget innehåller adlinksquorn, quorngryta

Måndag och ny vecka för dörren.

Även om september hittills verkar bjuda på finväder och sol så känns det ändå att det är höst ute. I skuggan är det svalt och på kvällarna blir det mörkt som aldrig förr. Precis som försommarens ljusa kvällar förvånar mig tar septembermörkret mig på sängen. Varje år.  Men för att mota undan de där mörkret något kan man laga lite härlig höstmat. Som min supersnabba ajvargryta med Quorn. Lättlagad och så god!

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

En annan favoriträtt att laga så här på hösten, det är lasagne med halloumi. Himla gott! Min fina gryta som passar utmärkt att även köra i ugnen är det just nu  31% rabatt på!  Skynda att fynda!

Gratänger på hösten passar som handen i handsken. Och fiskgratäng, det är något alla här hemma gillar! Jag tycker om den här, med citronsås extra mycket.

soppa, rotsaker, rotsakssoppa

Ikväll önskade Isac middag. Och då föll det på fruktsoppa som han alltid säger. Även om han menar rotfruktssoppa… Mormors variant på grönsakssoppa är sedan barndomen en storfavorit!

kyckling med pesto och fetaost

Kyckling med pesto, det är riktigt snabblagad och god mat som passar fint så här i september.

Till soppa, grytor och gratänger passar det alltid fint med lite hembakat bröd. Mina kalljästa frallor med solrosfrön går alltid åt som smör i solsken här hemma.

På tal om matsedlar och veckoplanering av mat. Har ni sett att min fina, kära bloggkollega Zeina nu kommer ut med sin tredje bok. Som handlar om just veckoplanering av mat! “Veckans matsedel- Middagsrecept från olika delar av världen” finns nu att förbeställa här! En kokbok jag verkligen ser fram emot!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.