Sega cookies med smarties – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sega cookies med smarties

cookies, sega cookies, kakor, småkakor

Finns det något ljuvligare en sega cookies? Nej jag tror nästan inte det! Därför tog jag och bakade en omgång förra veckan, det var så länge sedan vi hade några hemma. Och det sa vips, slurp och så var det tomt och slut. Dom uppskattades med andra ord av familjen så nu är det bara att baka nya. Jag hade smarties i mina cookies den här gången. Vilket ju är himla gott! Men det funkar såklart lika bra att använda sig av hackad choklad eller chokladknappar.cookies, sega cookies, kakor, småkakor

Jag testade att grädda dom på två olika vis. En del av degen bakade jag ut till bollar och lät jag stå i kylen så de blev helt genomkalla. De flöt inte ut lika mycket och blev som en högre, mer kompakt kaka. God och lite seg sådär.

Den andra omgången kakor kylde jag bara ner degen, sedan rullade jag till bollar och gräddade. Dom flöt ut lite mer och blev något tunnare liksom. Och betydligt segare. Jag gillade den varianten bäst! Och det verkade det som om resten av familjen också gjorde, för de tog slut allra först. Men alla gillar ju olika 🙂

 

cookies, sega cookies, kakor, småkakor

Nu ska jag redigera lite bilder, skriva klart massor av texter och få ordning på en del filmsnuttar till en kund. Sen blir det att hämta barnen på fritids då Axel måste klippa sig idag. Skolfoto i morgon och då kan man inte vara långhårig!!! Är nog bäst att köra igång en omgång tvätt också, så bästa kläderna är tvättade till morgondagen..

 

Sega cookies med smarties, ca 15 stora eller 25 små:

200 g mjukt smör
2 dl rörsocker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Smarties

 

Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ägget och fortsätt vispa. Rör sedan i mjöl, bakpulver och vanilj. Ha i smarties. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila ca 20 minuter i kylskåpet.

Tag ut och gör runda bollar av degen. Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Kakorna flyter ut något så se till att de har gott om utrymme.
Grädda på 180°C i cirka 10 minuter. Eller tills de fått fin färg.

Ett knep jag lärt mig av min fina vän Camilla, det är att låta kakorna vila 2-3 minuter på den varma plåten. Sedan lyfta av dom och låta dom svalna helt. Då blir dom perfekt sega rakt igenom!

 

Ha nu en finfin onsdag vänner!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.