Raw snickersbars

vegansk snickers, snickers, veganska snickers
 
Det här receptet har länge stått på min att göra lista. Snickersbars som är mjölkfria, glutenfria och veganska. Men framförallt är dom otroligt goda och ett godis precis i min smak.
Ungefär som mina jordgnötstryfflar, fast liksom next lever så att säga. Det är några fler moment, men det är det så värt. Jag lovar.
vegansk snickers, snickers, veganska snickers
Det blir ingen superstor laddning av det här. Men kanske precis lagom så det räcker över helgen. Jag förvarade mina i kylen och efter ca 5 dagar tyckte jag de hade tappat lite i konsistens. Så mitt tips är att göra och äta upp dom så snart du kan ändå. Inte för att det brukar vara något problem alls.vegansk snickers, snickers, veganska snickers
Jag gillar att baka med dadlar. Inte för att det på något vis ska vara nyttigare än vitt socker. Met själva smaken. Att det är söt, men inte sockersöt på samma vis. Och så den härliga smaken av kola som kommer på köpet.
Det är nog ändå min favoritkombination av smaker, nötter, choklad och kola. MUMS! vegansk snickers, snickers, veganska snickers
Min snickers består av tre lager. En botten , en kola och så chokladlagret på toppen.
Jag använde en vegansk choklad här, för att få sen helt mjölkfri. Men har du inga allergier eller matpreferenser tar du den choklad du gillar bäst helt enkelt.
 
Jag fick ut ungefär 8 bars av den här smeten. Som blev väl tilltagna i på längden. Man skulle nog utan problem kunna delat dom en gång till, för att få ut fler, lite mindre bitar.
Snickersbars 8 st:
kola:
200 g kärnfria dadlar
2 msk jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
botten:
2 dl havremjöl
1/2 dl av kolan
1 dl jordnötter
100 g choklad
 
Låt daddlarna ligga och mjukna i vatten i minst 10 minuter. Häll av all vätska.
Lägg daddlar, jordnötssmör, vanilj och salt i en matberedare och mixa slätt. Jag fick stanna matberedaren flera gånger för att skrapa ner innehållet från sidorna.
Gör botttendegen genom att spara ca 1/2 av ”kolan” i matberedaren och tillsätt sedan havremjölet och mixa till en kladdig deg.
Klä en brödform med bakplåtspapper och tryck ut bottendegen i den. Jag använde inte hela längden utan tryckte ut en ca 1 cm hög botten.
Bred sedan ut kolalagret över botten. Hacka jordnötterna grovt och toppa kolan med dom. Tryck ner dom lite i kolan så att dom fastnar. Frys i cirka 30 minuter.
Skär sedan dina snickers i lagom stora bitar. Smält chokladen på låg värme och doppa snickersbarsen en och en. Jag brukar använda en gaffel, det går enklast.
Ställ de chokladtäckta snickersbarsen kallt i ca 10 minuter så att chokladen stelnar helt! Toppa gärna med lite flingsalt och finhackade nötter innan chokladen stelnar.
 
Snickersbars. Ett fredagsgodis helt i min smak!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
soppa, höst, mat

Nästa inlägg

Mustig köttfärssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x