Grötens dag-6 goda recept på gröt – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Grötens dag-6 goda recept på gröt

äppelgröt, gröt, havreris

10 oktober, det innebär att det är grötens dag idag.
Alla ni som hängt med här ett tag vet att det är min favorit. Gröt alltså. Min favorit oavsett om vi pratar frukost, lunch, mellis eller middag. Gröt kan ätas när som på dygnet enligt mig faktiskt. Så självklart ska grötens egen dag firas.

Senaste favoriten hemma hos oss. Det är äppelgröt på havreris. Så gott!
gröt i ugn, gröt, frukost

En variant på gröt, det är ugnsbakad gröt med blåbär. Det smakar nästan som en efterrätt. Ja om man gillar gröt vill säga.  Kul med en annan variant än den man kokar på spisen.havregrynsgröt, grötens dag, frukost

Vardagsfavoriten är ändå havregrynsgröt. Jag toppar den gärna med jordnötssmör, bär och frön. En himla bra start på dagen.steel cut oats, gröt. äpple

Äppelgröt kan kokas på många olika sätt. Originalet, som min mamma alltid gör är på risgryn. Med jag har testat att göra på både havreris och som här steel cut oats. Den här varianten har jag dessutom gjort i min Crock Pot. Hur smidigt som helst!

gröt, frukost, banan, nyttig

Det finns många olika sädesslag att koka gröt på. Som hirs tillexempel. Ett sädesslag från kina rikt på magnesium, fosfor, zink, järn och vitamin B6. Dessutom är det naturligt glutenfritt. Hirsgröt med stekt banan. Mums!

recept på risgrynsgröt

Och så har vi favoriten för många. Risgrynsgröt. Jag gör alltid min i ugnen. Det är smidigt då man inte behöver oroa sig för att den ska bränna fast eller så.

Äter ni gröt? Och isåfall har ni någon gröt ni gillar lite extra mycket?

Nu ska vi ta och plocka fram lite frukost till den här familjen. Och självklart blir det gröt- dagen till ära! Jag önskar er alla en himla fin lördag idag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    mums så gott allt ser ut! jag äter en hel del bovetegröt, för mättnad och järninnehåll och så. samt gillar att toppa gröt med kokosflingor, kakao och frysta hallon som får tina i gröten. blir väldigt gott!