5 värmande middagar att laga i veckan

 
 
 
vegetarisk kebabgryta, gryta
Hej ny vecka, hej måndag!
Idag vaknade vi upp till lite kallare väder här hos oss. Så jag fick pälsa på mig vinterjackan för första gången den här säsongen när jag gick med barnen till bussen i morse. BURRR så kallt det var! Sen har luften känts riktigt kylig hela dagen fast det faktist varit strålande fin dag. Så jag har känt mig mest fryssen. Men nu sitter jag nerbäddad i soffan och hoppas på att få upp värmen. Med dagens kyliga väder i minnet tänkte jag att det kan passa bra att tipsa om 5 värmande middagar att laga i veckan.
Vad sägs om min kebabgryta? Himla god och går på ca 30 minuter att laga! Bra va?
Villa Puccini, toscansk mat, rött vin , toscanskt vin
Det finns väl ingen mat som passar så bra att laga på hösten som en värmande god soppa? Och den här toskanska tomatsoppan är en riktig favorit. Rosta tomaterna i ugnen dagen innan, då går den här kvällsmaten att slänga ihop på ett litet kick! Hur gott som helst!
kycklingratäng med ajvar
En annan favorit här hemma, det är kycklingratäng med ajvar. Den här rätten går också på ca 30 minuter att laga och är så himla god. Det är något speciellt med kombinationen ajvar och fetaost.
fiskgratäng med blomkålsmos
Fiskgratäng med blomkålsmos. Det är väl riktig comfort food ändå? Mat som det liksom känns fint i magen att äta om ni förstår hur jag menar. Tröstande, varmt och bara härligt!
gulasch i crock pot
Jag undrar om det finns någon bättre höstmat än grytor som får sjuda länge, länge och sprida härliga dofter i köket? Varför inte göra en härlig gulash? Perfekt mat att värma frusna höst-kroppar med!
Nu blev jag riktigt sugen på härlig höstmat. Det finns ju så mycket gott att laga. Och framförallt att äta!
 
Vilken är din bästa höstmat?
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Mia
3 år sedan

Ja, visst blir det plötsligt helt underbart med varma, mustiga rätter på menyn när kylan börjar krypa på! Tack för fina recept! Här har det blivit en Tikka Masala ikväll.

vegansk snickers, snickers, veganska snickers

Nästa inlägg

6 recept på hemgjort fredagsgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x