Varm och kryddig äppelmust – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Varm och kryddig äppelmust

äppelmust, höst, dryck

Vilket riktigt regnruskigt väder vi har här idag. Typiskt sånt där höstväder man känner att man utan problem klarar sig utan. Iallafall känner jag så. Men, det finns ju ändå fördelar med allt! När det är riktigt ruskigt ute, då är det gott att värma sig med något inne.
Som min varma äppelmust! Värmande, kryddigt och bara helt underbart!

äppelmust, höst, dryck

Vi dricker ju väldigt mycket glögg här i Sverige, men det hör julen lite till. Så om man inte vill ha varm choklad, då kan det vara kul med ett annat alternativ så här under hösten. Varm äppelmust som smaksatts med kryddor och frukt. Så gott!äppelmust, höst, dryck

Jag köper äppelmust på 3 L. Perfekt att värma på, krydda upp och ta med ut i en termos eller varför inte servera när man kommer in från kylan?

äppelmust, höst, dryck

Jag älskar verkligen formen av stjärnanis. Kanske är det vår vackraste torkade krydda? Jag tror nog det. tyvärr har jag lite svårt för smaken av den. Det får i alla fall inte bli för mycket.

Den varma äppelmusten är fin att ställa fram precis som den är med alla kryddor och frukt i kastrullen/grytan. Så kan var och en ha upp i sin egna mugg.äppelmust, höst, dryck

I morgon när barnen slutar, då plockar vi upp dom och åker till Idre över helgen. Det ska bli så skönt att bara komma bort en helg, spela spel, ta en cykeltur eller två och bara vara. En fin start på höstlovet liksom!

Varm och kryddig äppelmust 2L:

2 L äppelmust
2 ekologiska äpplen
1 ekologisk apelsin
4 kanelstänger + fler till dekoration i glasen
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
1 tsk nejlikor
1 tsk hel kardemumma

Ha upp äppelmusten i en kastrull (eller varför inte i din Crock Pot!). Lägg i kanelstänger och skalad ingefära. Lägg i nejlikor och kardemumma i en tepåse eller tesil och lägg i detta i äppelmusten. Tvätta och skiva apelsin och äpplen. Lägg i de mot. Spar några äppelskivor till dekoration. Låt sjuda tills äppelmusten är varm och har fått en kryddig smak.

Ha upp den varma musten i muggar. Dekorera med äppelskivor och kanelstänger.

 

Ett gott alternativ på hösten att värma sig med!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Åh, vi brukar också dricka varm äpplemust som alternativ till glöggen! Höstigt och gott. Vissa av våra gäster föredrar en kopp varm stark svartvinsbärssaft. Det är också gott!

  2. Ingela

    Kan också rekommendera varm äppelmust (utan kryddor, eller med bara lite kanel) toppad med vispad grädde och små mandelbeskvier. Det är som att dricka äppelpaj!