För någon vecka sedan blev jag påmind om min lax i ugn med saffran av Paula som lagade den. Ett recept som funnits på bloggen ett tag men jag kände att det var dags att uppdatera bilderna lite.
En superenkel variant på lax i ugn som du enkelt gör med hjälp av en burk crème fraîche som är smaksatt soltorkad tomat och saffran. En himla god kombination om di frågar mig. Sen har jag även tillsatt lite Keso. För att det är gott och det passar fint till tycker jag.
En perfekt vardagsrätt som blir himla god i matlåda dagen efter.
Nu har familjen landat i soffan här hemma. Vi har som varje december börjat kolla igenom Sunes Jul. Undrar om den julkalendern någonsin kommer bli omodern liksom. Fast den har 30 år på nacken tycker barnen att den är bra. Även om det er ut lite som ”förr i tiden” 🙂
Innan skolan har vi kollat på årets julkalender, som fått tummen upp av hela familjen. Har ni kikat på den något?
Lax i ugn med saffran:
8 st laxfiléer
1 burk crème fraîche, smaksatt med saffran och soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
250 g keso
1 paprika
färsk persilja
salt och peppar
saft rån 1/2 citron
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Blanda crème fraîche, tomatpuré och keso i en burk. Finhacka paprikan och blanda i den. Klipp i lite färsk persilja och smaka av med salt, peppar och lite citron. Bred detta över laxen. Ställ in i ugnen på 200 °C i cirka 20 minuter eller tills laxen är helt klar.
Nu önskar jag er en fin andra december!
Julkalendern tror jag även det finns vuxna som ser. En klassisk decemberingrediens.