God fortsättning i stugorna.
Jag hoppas att ni alla haft en himla fin julhelg. Det har då vi haft. Mat i massor, julklappar i mängder och ett lagom firande med de närmaste. Det är så mysigt att vara i den här lilla mellandagsbubblan. Den är liksom lite helig för mig. Jag bokar helst inte in något alls under dessa dagar. Utan äter helst upp all julmat, tar promenader, äter julgodis, tränar lite, kollar på film och spelar spel. Sen när nyårshelgen väl är över har man umgåtts till 1000% och det känns helt ok att skolan sen ska börja för barnen och allt återgå till den vanliga vardagslunken. Men än så länge är det jullov. Och jag tänkte tipsa om ett kul pyssel att göra tillsammans. Nämligen varm choklad med chokladbomber.
Detta har varit et grej under hösten. Man gör en chokladbomb, fylld med diverse godsaker. Släpper ner den i varm mjölk och så öppnar sig chokladhöljet och ut kommer marshmallows, kakao, socker, polkagrisar- ja allt man fyllt sin chokladbomb med.
Många gör sina chokladbomber från grunden. Genom att pensla silikonformar med choklad och sedan fylla och gjuta ihop. Men jag är ju lite bekväm av mig. Så jag tänkte att det måste ju funka lika bra med kinderägg. Och visst gjorde det!
Det är lite pillrigt att få upp kinderäggen utan att de går sönder. Men jag värmde en liten kniv och pillade/bröt försiktigt. Då lossnade de två delarna från varandra och jag kunde ta ur innehållet. Sedan fyller du hälften av chokladäggen med sånt du gillar:
- Lite kakao för mer chokladsmak
- minimarshmallows
- polkagriskross
- pepparkakskrydda
- socker
Ja ta och smaksätt med vad du gillar bäst!
Du ”limmar” enkelt ihop chokladhalvorna genom att koka upp vatten och ha upp i en skål. Lägg på en assiett/tallrik och låt den bli varm. Den del av kinderägget du inte har fyllt lägger du med snittytan ner mot den varma tallriken några sekunder så chokladen börjar smälta. Tryck sedan försiktigt ihop den fyllda chokladhalvan med den du värmt. Låt stelna i kylskåp minst 15 minuter.
Ett kul jullovspyssel att göra tillsammans med barnen. Eller varför inte överraska barnen med dessa!
Men ett litet tips: köp några extra kinderägg. Ifall något råkar gå sönder….
Varm choklad med chokladbomb 3 st:
3 kinderägg
minimarshmallows
kakao
pepparkakskrydda
polkagrisstänger
Dela försiktig kinderäggen med en varm kniv. Tag ur innehållet.
Fyll 3 av de 6 halvorna med kakao, marshmallows och pepparkakskrydda.
Koka upp vatten och ha upp i en skål. Lägg på en assiett/tallrik och låt den bli varm. Den del av kinderägget du inte har fyllt lägger du med snittytan ner mot den varma tallriken några sekunder så chokladen börjar smälta. Tryck sedan försiktigt ihop den fyllda chokladhalvan med den du värmt. Låt stelna i kylskåp minst 15 minuter.
Värm mjölk och låt var och en sänka ner sin chokladbomb i den varma mjölken och sakta se chokladen smälta och innehållet välla ut i mjölken. Rör om väl, stick i polkagrisstänger och toppa ev med mer minimarshmallows.
Servera direkt!
Detta måste jag prova. Tack för tipset!