En storfavorit när man ska beställa asiatisk mat är helt klart cashewkyckling. Det brukar sällan bli fel faktiskt. Men visste du att det faktiskt är ruskigt enkelt att laga hemma?
Har man bara koll på vilka ingredienser man ska ha till såsen går det riktigt fort att laga detta. På cirka 30 minuter har du middagen på bordet. Härligt va?! Har du broccoli hemma, ha i det. Slantar av morötter är också gott att ha i. Ta helt enkelt lite av det du har hemma. Och framförallt- grönsaker du tycker om. Det är det viktigaste!
Här hemma sitter vi i karantän sen några dagar. Sebastian fick ett positivt svar i helgen och jag väntar nu på mitt. Men vi har vart rätt lika sjuka, så jag antar att jag också hunnit ha det. Även om vi nu verkar ha klarat av det värsta.
Efter att ha spenderat de senaste tre dagarna utslagen på soffan känns det idag riktigt skönt att vara på benen. Jag har faktiskt inte sovit en enda gång sen jag vaknade i morse. En stor seger!
Cashewkyckling 4 port:
sås:
1 dl oystersås
1/2 dl ljus soja
1 msk fisksås
1/2 dl vatten
2 msk sesamolja
2 msk sweet chilisås
3 tsk majsstärkelse
700 g kycklinglårfilé
chiliflakes
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 röda paprikor
2 salladslökar
2 dl neutrala cashewnötter
sesamfrön
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
Skär kycklingen i bitar, krydda med chili. Stek i olja. Tag ur kycklingen och ställ åt sidan.
Skala och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka tillsammans med, lök och finriven ingefära tills löken är mjuk. Skär paprikan och ha i den. Häll över såsen och låt allt koka i cirka 10 minuter. Ha sedan i kycklingbitarna och cashewnötter. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.
Finhacka salladslök och strö den över kycklingen tillsammans med lite sesamfrön.
Servera med kokta nudlar eller ris.
Lättlagad vardagsmat som passar familjen fint!