Fredag. Oavsett om det varit lov eller inte, så är fredag ändå fredag. Skönt med helg liksom.
Och kanske passar det utmärkt just denna helg att baka lite hemgjord pizza? Vill man inte göra en klassisk med med tomat, så är pizza bianco en storfavorit hos mig.
Självklart använder jag mig av min bästa kalljästa pizzadeg. Låt den jäsa i rumstemperatur ett par timmar. Eller i kylen över natten. Degen ger en fin pizzabotten med fluffiga och goda kanter, precis som jag gillar det.
Hur tjocka du väljer att göra pizzorna är en smaksak. Men jag gillar när bottnen blir lite, lite tjockare och kanterna jäser upp och blir fylliga och får en knaprig yta.
Pizza bianco med päron 4 pizzor:
1 omgång pizzadeg
100 g färskost
1/2 msk torkad basilika
salt & peppar
parmesanost
2 päron
flagad mandel
flytande honung
Baka pizzadegen enligt receptet ovan. Forma 4 runda pizzor.
Blanda samman färskost och kryddor. Bred detta över bröden. Strö över ost. Skiva päronen i tunna skivor. Fördela över pizzorna.
Grädda i 275°C i cirka 10-15 minuter.
Strö flagad mandel över pizzorna och ringla över honung. Ät direkt!