Visst man man inte få för många recept på grönsaksbiffar? Det är ju om man tänker efter världens bästa mat. Här har gjort dom på morötter och zucchini. Men du kan göra på potatis, palsternacka eller vad för rotfrukter du råkar ha hemma.
I dessa biffar har jag dessutom haft i en rejäl skvätt finriven ost. Bara för att det är så himla gott!
Idag har jag tagit min andra dos vaccin. Och det känns SÅ bra. Jag är inte den som i vanliga fall ställer mig först i kön när det kommer till vaccin. Men de här sprutorna tog jag inte främst för min egen skull. Utan för alla andras. För att samhället ska kunna börja fungera normalt. Att allt ska återgå till någotsånär normalläge igen.
Och det kommer inte ske om vi inte vaccinerar oss.
Nu hoppas jag på att jag bara får lite ont i armen och inte mer biverkningar än så.
I morgon står grönsaksbiffar på menyn hos oss. Vi har både mer morötter och zucchini i landet än vi kan äta upp känns det som. Så detta är ett givet val!
Grönsaksbiffar med ost:
2 medelstora zucchini (á 300 g ca)
3 medelstora morötter (á 100 g ca)
2 ägg
1 msk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 tsk örtsalt
2 dl finriven vällagrad ost
ca 1 dl hackad persilja
1 rödlök
saft från 1/2 citron
salt & peppar
olja att steka i
Riv zucchini grovt. Salta och låt stå en stund. Lägg all riven zucchini i en ren kökshandduk och krama ur vätskan noga. Viktigt att få ur så mycket vätska som det bara går.
Riv morötterna. Blanda samman zucchini, morötter, ägg, bakpulver, mjöl, örtsalt, finriven ost, persilja, finhackad rödlök, citron, salt och peppar till en smet.
Hetta upp en stekpanna med olja i. Forma grönsakssmeten till bollar, lägg i den varma stekpannan och platta ut med stekspaden. Stek tills de får en gyllene färg på båda sidor. Låt biffarna få fin färg innan du vänder dom.
Servera med havreris, en sallad eller till lite ugnsrostad potatis. MUMS!