Barnens favoritfisk- torsk i ugn
Barnens favoritfisk-torsk i ugn. Ett recept som hängt med sedan jag var ett barn faktiskt, ja eller iallafall ung tonåring. Då lagade mamma det alltid av torskblock. Så här 20 år senare brukar jag använda mig av torskrygg. Men det är ju helt en smaksak. Det går precis lika bra med torskblock. Det enda viktiga är att man ser till att fisken tinat helt och är torr.
Det känns lite galet att det är 1 september idag. Jag har liksom krampaktigt hållit fast i känslan av sommar och inte riktigt velat acceptera att hösten smyger sig på. Men det är bara att gilla läget och hoppas på att hösten blir mild och fin!
Torsk i ugn:
800 g torsk
3 dl creme fraiche
2 msk hackad dill (fryst går bra)
2 msk kaviar (typ kalles kaviar)
1-2 tsk citronpeppar
salt
Lägg torsken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman créme fraîche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.
Se till att fisken är helt tinad, annars blir såsen väldigt vattnig.
Och det gillar jag inte riktigt. Jag har testat att ta citron och svartpeppar, men tycker det blir godare med citronpeppar, Det blir en lite bättre smak helt enkelt.
När jag har en öppnad creme fraiche-burk brukar jag faktiskt blanda allt i burken direkt. Då blir det mindre disk, sånt däremot, gillar jag.
Servera med gröna ärtor, potatis eller blomkål och broccoli.
Enkel vardagsmat som hela min familj älskar. Testa den du också!