Recept på världens godaste jordnötstryfflar

Recept på världens godaste jordnötstryfflar

Jordnötstryfflar

Det finns vissa recept som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Som dessa jordnötstryfflar. Så enkla att göra och så ofantligt goda!
Jag som ofta tycker att vanligt godis och choklad lätt blir på tok för sött tar hellre en dadelboll eller en (ok där ljög jag, jag har aldrig lyckats ta bara en…) jordnötsboll till fredagsgodis.Jordnötstryfflar

Ofta kan ingredienslistan bli lång på godsaker som dessa. Men dom innehåller faktiskt bara 4 ingredienser:
-jordnötssmör
-dadlar
-kokos/mandelmjöl
-choklad

Ja och så lite flingsalt om man vill det! Bra va?
Jordnötstryfflar

Till påsk har hag gjort en variant där jag formar smeten till ägg istället. Perfekt när energin behöver fyllas på eller att ta till eftermiddagskaffet.

Dom håller sig allra bäst i frysen, jag tycker tom de blir som godast då.

I vanliga fall brukar jag göra mina jordnötstryfflar på kokosmjöl, men idag var det slut här hemma och jag använda mandelmjöl istället. Det gick precis lika bra!

Jordnötstryfflar ca 20 st:
200 g jordnötssmör (jag brukar köra på det här)
6 st dadlar
ca 1 dl kokos/mandelmjöl
150 g mörk choklad (vegansk för veganska bollar)
flingsalt

Mixa jordnötssmör och urkärnade dadlar i en matberedare. Tillsätt kokosmjölet och mixa till en slät smet. Den ska vara så pass kladdig att den går att rulla till bollar, men bollarna ska hålla ihop fint. Känns det för kladdigt, tillsätt en matsked mer kokosmjöl.
Rulla till bollar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter.
Smält chokladen och doppa de kalla bollarna i chokladen. Toppa varje tryffel med lite flingsalt.
Jag förvarar mina tryfflar i frysen, för jag tycker de är allra godast då.

 

Andra goda recept på temat jordnötssmör hittar ni här:

Kladdkaka med jordnötsringar och choklad, amerikanska jordnötskakor, jordnötsbräck med choklad och flingsalt.

Energibars med jordnötssmör

 

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Nästa inlägg

Ugnsbakad spetskål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x