Min kalender visar onsdag och det känns som om det passar fint med ett gott, enkelt recept att tipsa om inför den kommande helgen kanske? Nämligen ett ostfyllt bröd med vitlök och örter. Supergott att äta precis som det är som tilltugg till ett glas bubbel, eller varför inte servera till höstens alla härliga soppor och grytor?
Det fina med detta bröd är att det passar utmärkt att använda ett dagsgammalt bröd. Det behöver inte vara färskt. Så kolla om mataffären har bröd kvar sen gårdagen och köp för en billig peng. Bra va?
Jag har fyllt mitt bröd med ost, vitlök, lite salladslök och örter. Men ta av sådant du gillar och har hemma.
Ostfyllt bröd med vitlök och örter:
1 bröd tex lantbröd
150 g smör
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar salladslök
ca 1 dl blandade färska örter, jag tog basilika och persilja
ca 250 g lagrad ost
Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i ett rutmönster.
Smält smöret och pensla detta i alla springor i brödet. Skala och finhacka vitlök. Hacka salladslök och färska örter. Riv osten.
Spar lite salladslök, örter och ost att toppa brödet med. Blanda samman allt och fördela detta i alla springor i brödet.
Grädda i cirka 15 minuter eller tills brödet får en krispig yta.
Strö över lite riven ost, salladslök och örter. Servera direkt.
Som sagt, perfekt att äta precis som det är, till ett glas bubbel kanske. Eller varför inte till förrätssoppan, grytan eller bara för att det är så himla gott!
Hoppas ni får den härligaste av onsdagar!