Pumpa, det har helt klart seglat upp på listan när det kommer till saker som gör hösten lite roligare. Svenskodlad butternutpumpa finns nu att köpa hela höstsäsongen och en bra bit in på vår/vintern. Vilket jag älskar!
För vad sägs om att göra en riktigt klassisk pumpapaj. Har du testat det någon gång?
Till pumpapajen behöver man bland annat pumpapuré. Det kan du enkelt göra själv. Här berättar jag hur!
Ugnsrostad pumpa hamnar högt upp när jag ska ranka saker jag gärna äter så här på hösten. Så otroligt gott!
Min mjuka pumpakaka med apelsinfrosting slår det mesta, om jag får säga det själv! Lika god, om inte godare än en klassisk morotskaka.
Pumpasoppa med rotsaker och ingefära, en riktigt fullträff när det kommer till smakkombination. Som jag gillar den hör soppan!
Små fina pumpakakor med clementinglasyr är kul att baka och smakar fantastiskt!
Pumpa gör sig även perfekt i biffar. Här har jag gjort kycklingbiffar med riven pumpa i. Supergott!
Brukar ni använda pumpa i matlagning eller bakning? Vad gör ni allra helst då?