Det bästa med hösten kompisar, det stavas KANTARELLSMÖRGÅS!
Jag menar, vad finns inte att älska här?
Du har krispigt bröd, 2 sorters ost, grönkål och såklart, smörstekta kantareller! Mer än så begär inte jag av en dag i september.
Världsgod kantarellsmörgås. Varsegoda!
Till mina kantarellsmörgåsar använder jag två sorters ost. Av den enkla anledningen att jag vill åt den goda smaken i den mer vällagrade osten men krämigheten i den osten som smälter lite bättre. Och man KAN ju faktiskt få det bästa från två världar här och få både smak och härlig smält ost!
Ett tips är att kolla efter gårdagens bröd på affären. Brödet ska iallafall rostas i ugnen så det är inget som märks om det inte är rykande färskt.
Dessa ljuvliga små kantarellsmörgåsar är gudadoda till en skål soppa, som tilltugg på en ostbricka, till ett glas bubbel eller bara som del av en jäkligt god höstmiddag.
Kantarellsmörgåsar med grönkål:
1 rustik baguette eller annat ljust bröd
kantareller
salt
smör
2 stjälkar grönkål
1 vitlöksklyfta
vällagrad ost, typ Västerbottensost
ost som smälter lätt, typ vanlig hushållsost
Skär brödet i lagom stora skivor. Stek kantareller och salt i en torr stekpanna. När svampen släppt ifrån sig all vätska klickar du i en matsked smör. Repa och skär grönkålen i bitar. Låt den steka med kantarellerna.
Skala och dela vitlöksklyftan. Gnugga vitlöksklyftan mot brödskivorna. Riv över de båda ostsorterna och toppa med den stekta svampen och grönkålen.
Gratinera i cirka 10-15 minuter på 225°C.
Gör detta redan nu till helgen, du kommer inte ångra dig!
Skulle vara så gott bara man hittar lite kantareller också.