Firade ni kanelbullens dag förra veckan? Det gjorde vi med. De bullar som inte åts upp åkte raka vägen in i frysen. Men så hittade jag en påse som jag missat att frysa in. Tyvärr hade bullarna redan blivit torra och lite tråkiga. Men då ska man inte misströsta inte. Nej då gör man kanelbulleskorpor av dom istället!
Hittade ett gamalt recept på just kanelbulleskorpor här på bloggen. Det var från 2012 och jag insåg att det var ett gyllene tillfälle att lägga upp ett nytt recept.
Jag torkade mina bullskivor i airfryern. Med dagens elpriser är det att föredra framför att dra igång vanliga ugnen. Men har du ingen airfyer får man bita i det sura äpplet. Kanske kan du använda eftervärmen när du använt ugnen till annat? Och låta skorporna torka där?
Eller så läser du det här inlägget när elpriserna återgått till det normala igen och undrar vad tusan jag yrar om.😅
Skorpor på gamla bullar är enkelt att göra.
- Skiva de torra bullarna i jämstora skivor.
- Placera ut i en airfryer och torka i cirka 10 minuter eller tills bullskivorna torkat helt.
- Eller placera ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt torka i 200°C i cirka 20 minuter.
- Förvara i en burk med lock. Gott som godis, jag lovar!
Mina kanelbullar har jag gjort efter det här receptet. Blir lika bra bullar varje gång!