Kikar in och bjuder lite snabbt på ett av de enklaste julgodisarna du kan göra.
Nämligen chokladbräck. Jag testade att smälta chokladen i ugnen vilket funkade finfint. Jag kan tänka mig att det går superbra att göra detta på eftervärmen i ugnen om du lagat eller bakat något innan. Då spar man lite på elen så här i kristider😅
Chokladbräck med jordnötssmör:
400 g mjölkchoklad
100 g vit choklad
1 dl jordnötssmör
flingsalt
fints julströssel
Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg ut chokladen i formen och smält försiktigt i 100°C varm ugn tills chokladen börjar smälta.
Jag tog en provsticka och kände med så att chokladen smält helt igenom.
Värm jordnötssmöret tills det får en mer rinnig konsistens. Fördela ut jordnötssmöret över den smälta chokladen och gör sedan swirlar med hjälp av en kniv. Toppa med flingsalt och fint strössel.
Ställ kallt.
Bryt eller skär sedan chokladen i bitar. Förvara svalt i en lufttät burk.
Enklare än så här blir inte julgodiset!