Hej och god fortsättning på julen.
Mellandagarna är här och vi njuter åt dom till fullo. Timmarna i mjukiskläder är många, precis som stunderna i soffan. Men idag tog vi en paus från den lugna bubblan hemma och åkte på fotbollscup med Isac. I morgon är det Axels tur.
Och så här i mellandagarna kan det vara svårt att veta vad man ska äta. Kanske har man ätit julmat så det pyser ur öronen. Men samtidigt, vem orkar stå vid spisen?
Lösningen: Tryffelpasta med biff!
Sådär rysligt lättlagat. Tar knappt 20 minuter att laga och såhär när jag tänker efter borde det även passa fint att servera som tillexempel förrätt till nyår. Byt ut biffen mot tillexempel oxfilé eller innanlår.
Oavsett om ni äter det på nyår, i mellandagarna till lördagsmiddag eller när det känns passande så kommer det bli fantastiskt gott! Jag lovar!
Tryffelpasta 4 port:
4 port färsk pasta
300 g biff
10 cm purjolök
200 g färsk spenat
salt
svartpeppar
5 st äggulor
2 dl riven parmesan
ca 10 g svart tryffel
salt
svartpeppar
Koka upp vatten och koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.
Strimla biffen och stek i omgångar i lite olja. Finhacka purjolöken och låt den steka med på slutet. Ha i spenaten och låt allt steka tills den mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg den stekta biffen åt sidan.
Häll av den nykokta pastan men spar ca 2 dl pastavatten. Ha upp pastan i samma stekpanna du stekt kött och lök i. För pastan lite åt sidan och ha i äggulorna, den rivna osten och 1 dl pastavatten. Rör om och fortsätt blanda tills all pasta har täckts av såsen. Låt sjuda på medelvärme. Slå eventuellt på mer pastavatten. Blanda i det stekta köttet, lök och spenat. Riv över tryffel. Smaka av med salt och peppar.
Jag dekorerade varje portion med en äggula i äggskal. Det blir så otroligt vackert!
Toppa varje portion med nyriven parmesan och lite extra tryffel.