Här om sistens jobbade Sebastian hemifrån och jag var tvungen att komma på något snabbt och enkelt att laga till lunch. Det fanns tortillabröd. Det fanns en liten skvätt köttfärs, lite grönsaker och fetaost i kylen. Vips så hade vi ett helt gäng med frasiga tortillapizzor med köttfärs framför oss. Perfekt till brunchen, på en buffé eller så här, som en enklare lunch.
Jag valde att krydda min köttfärs med kryddor som fanns hemma i kryddskåpet. Men du kan såklart röra i en skvätt ajvar, lite tacokrydda eller annat du gillar. Låt fantasin och skafferiet sätta gränserna!
Det kan vara lite trixigt att vända pizzorna då du steker dom med köttfärsen nedåt. Använd en bred stekspade, eller ännu hellre: sätt på ett lock och vänd stekpannan upp och ner. Då går det hur lätt som helst!
Tortillapizza med köttfärs 4 st:
ca 300-400 g nötfärs
paprikapulver
örtsalt
lökpulver
Srirashasås
4 tortillabröd
olja att steka i
grönsaker
ost
Blanda nötfärsen med kryddorna. Ringla ut lite srirashasås på tortillabröden (går bra med tomatpuré också!).
Fördela köttfärsen på tortillabröden. Platta ut till ett riktigt tunt lager.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek pizzorna med köttfärsen nedåt. Det tar bara några minuter för köttfärsen att bli klar.
Toppa pizzorna med grönsaker och riven ost. Jag hade fetaost i frysen som jag rev över, men det går såklart bra med vilken slags ost man har hemma.
Servera med sallad och dressing. Lätt som en plätt och himla gott!