Tuna melt med tortilla
Tuna melt med tortilla- eller tuna melt quesadillas. Hur man nu väljer att säga.
Lättlagad och rysligt god lunch du slänger ihop på några få minuter. Jag är en älskare av tonfiskröra och har inga problem att äta det till lunch fler dagar i veckan. Men då är det kul att variera sig lite. Ibland gör jag en wrap med den, inbland äter jag den med pasta, på en smörgås eller till massa sallad.
Men nu sist gjorde jag en tuna melt i tortillabröd. Och herre gud så gott!
Det här är en perfekt lunch eller enklare middag att slänga ihop om man har ett par tortillabröd över som måste ätas upp.
Tuna melt med tortillabröd:
2 burkar tonfisk i vatten
2 selleristjälkar
3 dl créme fraîche
2 tsk örtsalt
2 tsk lökpulver
färsk persilja
tortillabröd
ost
tomat
Häll av tonfisken i en finmaskig sil. Låt den rinna av.
Finhacka selleri. Blanda ihop tonfisk, selleri, crème fraîche, örtsalt, lökpulver och persilja.
Ha upp ost på ena halvan av tortillabrödet. Lägg på tonfiskröra och skivad tomat. Vik över den andra delen på brödet så det bildar en halvmåne.
Stek i en het panna med lite olja i tills osten smält. Vänd och stek tills brödet fått fin färg.
Servera med lite sallad till.