Snabb cheesecake i glas

Snabb cheesecake i glas

Snabb cheesecake i glas. För 10-15 år sedan var detta något jag ofta gjorde. Lätt som en plätt att göra och himmelskt gott! Här behöver du väldigt få ingredienser och väldigt lite tid. Perfekt att göra så här i vår. Kanske att bjuda på till valborg?

Tidigare har jag alltid gjort snabb cheesecake i glas med digestivekex. Men nu fanns det en förpackning Lotus BISCOFF hemma. De har en lite mer kolaaktig smak än digestivekex och fungerade utmärkt till detta.

Självklart kan du byta ut hallonen mot blåbär, jordgubbar, mango- ja men vad du gillar bäst!

Receptet räcker till ca 8 st glas som är lite mindre, precis som de på bilden. Vill du ha lite mer dessert skulle jag säga att det blir lagom till 4-6 portioner.

Snabb cheesecake i glas:

2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3/4 dl florsocker
ca 2 dl frysta hallon

Lotus BISCOFF kex
färska bär till dekoration

Ha upp grädde, färskost och florsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar ordentligt. Ha i bären och fortsätt röra/vispa tills hallonen blandats helt.

Ska du spritsa ut cheesecaken med sprits, se till att hallonen mosas så de inte fastnar i spritsen.
Krossa kexen och varva dom med cheesecakekrämen i glas. Avsluta med kexkross och ett färskt bär.

Lätt som en plätt och hur gott som helst!!!

En annan favoritdessert du gör i glas är den här salta karamellpanacottan. MUMS!

5
Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
4 månader sedan

Hej, det såg verkligen gott ut. Jag tänkte byta ut till jordgubbar behöver de vara frysta?
det såg verkligen gott ut. Jag tänkte byta ut till jordgubbar behöver de vara frysta?
Allt gott!!

Nästa inlägg

One pot risoni

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x