Potatis i ugn- så lyckas du varje gång!

Potatis i ugn- så lyckas du varje gång!

Potatis i ugn- så lyckas du varje gång!
Nu ska jag dela med mig av mitt ABSOLUT BÄSTA tips när det kommer till potatis i ugn.
För hur många gånger har man inte gjort en stor plåt med klyftor av potatis, haft på alla goda kryddor och olja. För att sen upptäcka att mer än hälften av potatisen sitter stenhårt fast i botten på plåten?

Jo, visst har det hänt. Men förra året började jag göra potatis i ugn på det här viset istället. Och nu lyckas jag varje gång!

Potatisen blir krispig och god på snittytan och inte en enda potatis fastnar i formen!

-Skär inte potatisen i klyftor, utan dela den i halvor eller fjärdedelar istället.
-Behåll skalet på
-Lägg alltid potatisen med skalet nedåt
-Spraya gärna på olja, då får du ett jämnare lagar och potatisen blir krispigare

Jag brukar strö över lökpulver och örtsalt på min ugnspotatis. Men du kan såklart ha på vilka kryddor du gillar allra bäst. Extra gott blir det om du strör över lite färska kryddor över den varma potatisen när den är klar.

Potatis i ugn ca 4 port:

ca 1 kg potatis
olja
örtsalt
lökpulver
ev färska örter

Dela potatisen på mitten eller i fjärdedelar beroende på hur stor potatisen är. Huvudsaken är att bitarna blir jämnstora.
Se till att alla potatisbitar ligger med snittytan upp och skalsidan ner. Ringla eller spraya över olja och kryddor.

Baka i ca 200°C i 30-40 minuter, beroende på hur stora potatisbitar du gör.

Strö gärna över lite färska örter över de varma potatisarna.

Ett annat gott alternativ är delikatesspotatis i ugn med parmesan, SÅ GOTT!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Italian cream soda

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x