Snabb kvargglass på 2 ingredienser

Snabb kvargglass på 2 ingredienser

Snabb kvargglass på 2 ingredienser. Går det? Yes Sir, det går och det blir makalöst gott!
Så här när sommaren dundrar in kan det vara bra att kunna förse sig själv och familjen med glass utan att det:
1. kostar skjortan
2. innebär att man varje dag äter massor av socker och tillsatser

Då kan det här vara ett himla bra alternativ!

Just den här glassen har smak av mango, men du kan såklart ta vilken fryst frukt eller bär som du själv gillar.

Glassen går att äta direkt, men den går också väldigt bra att frysa in. Låt den då stå och tina något innan den serveras.

När barnen var små gjorde jag ofta en variant av frozen yoghurt. Perfekt som ett svalkande och gott mellanmål.
De senaste åren har jag sett den här varianten med kvarg florera runt och jag tycker nog att den blir godare. Liksom mer krämig.

Sen vet jag såklart att äkta glass görs på äggulor, socker och grädde. Inte kvarg och frukt. Men det här blir också en slaggs glass och är ett otroligt bra alternativ till vanlig glass.

Du kan mixa ihop det och äta till frukost med lite granola på toppen. Som ett svalkande mellanmål eller kvällsmål. Eller för att du är sugen på något sött och gott!

Jag testade att toppa min glass med kokos. SÅ GOTT!! Testa det du med!

Kvargglass på 2 ingredienser:

500 g vaniljkvarg
500 g fryst mango

kokos eller färska bär att toppa med

Lägg vaniljkvarg och fryst mango i en matberedare och mixa snabbt ihop till en krämig glass.
Servera direkt eller frys in.
Låt glassen tina något innan den serveras.

Toppa med färsk frukt, eller allra helst- riven kokos. Så gott!

Den här glassen kommer jag fylla mattermosen med och ta med till sjön i sommar.

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rabarbersirap till drinkar och desserter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x