Kebab i långpanna

Kebab i långpanna

För några år sedan, när sommaren bjöd på högvärme som aldrig ville ge med sig. Då gjorde jag hemgjord kebab i långpanna. Kanske något av det smidigaste i matväg jag testat. Då åt vi väldigt mycket vegetariskt hemma och jag gjorde den därför på vegetarisk färs. Idag äter vi vanlig nötfärs och därför blev kebaben på nötfärs. Men många väljer att blanda i tex lammfärs i kebabsmeten.

Kebaben kan du krydda lite med de kryddor du gillar allra bäst, men jag tycker spiskummin, oregano, paprikapulver, lite chili och lökpulver är det som är godast! Tillsammans med färsk persilja och några droppar citron.
Jag river inte i någon färsk lök, utan använder endast lökpulver här. Det är en smaksak, men jag är lite lat och tycker det är himla smidigt!

Kebab i långpanna, ca 6 port:

1 kg nötfärs
3 msk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1/2 – 1 tsk chili
1 msk citron
färsk persilja
1 röd lök
feferoni

Krydda färsen med lökpulver, paprikapulver, oregano, spiskummin, salt och chili. Pressa över citron och finhacka persilja och ha i. Blanda om väl. Olja en långpanna och tryck ut färsen i ett jämnt lager på plåten. Skåra färsen i mindre bitar, så går det enklare att dela den färdiggräddade kebaben sen.
Skala och skiva den röda löken och fördela den tillsammans med feferoni över kebaben.

Tillaga i ugnen på 250°C i cirka 15 minuter eller tills den känns klar.

Servera med ett gott bröd, sallad, tomat, gurka och en god sås.

Här är några av mina favoriter:

Paprikakröra med fetaost

Fräsch gurksallad

Tzatziki med zucchini

Krämig fetaostdip

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Meal prep- burritos med kyckling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x