Back to Shcool- 5 enkla vardagsrecept

Back to Shcool- 5 enkla vardagsrecept

Här drog skolan igång idag. Och vardagen brakade igång med buller och bång. Tidiga morgnar, hämtningar och lämningar på träning, helger som försvinner bort i ett töcken av fotbollsmatcher och tvätthögar. Men jag måste säga att efter att barnen varit hemma i 10 veckor börjar man ändå längta lite efter den där vardagen. Där man vet hur dagarna ser ut, barnen ligger i sina sängar i skaplig tid och allt är som det brukar. Jag mår iallafall som allra bäst då.

Men så var det allt det här med maten. Sommarrestaurangen har serverat sitt sista all inclusive-mål och istället är det nu den här vardagsmaten som ska planeras och lagas. Därför kommer här Back to Shcool- 5 enkla vardagsrecept för dig att inspireras av.

Som ONE POT RISONI. En middag där allt lagas i en och samma form. Inget som steks innan eller kokas. Bara ner i formen och in i ugnen. Går att utveckla i det oändliga med olika smaker. Perfekt att göra dubbel omgång av och ha till matlådor i veckan.

skinksås, vardagsmat, snabbmat, pastasås

Här hemma blir det klassisk pasta med skinksås ikväll. Det är nämligen en av barnens favoriter och något jag ofta lagar så här till skolstarten. Inget som kräver så mycket engagemang varken från mig som måste laga eller för barnen att äta. Tryggt och gott i magen efter första skoldagen!

fisk i ugn, torsk i ugn, ugnsbakad torsk, fisk

Ugnsbakad torks i citronsås är en annan kär vardagsfavorit. Lätt att laga och här hemma uppskattas den av hela familjen.

När kycklingkebab är på bra pris passar jag på att köpa på mig några påsar. För det är grunden till den här supersnabba vardagsräddaren kycklingkebabgryta. Jag tror faktiskt inte ens det tar 20 minuter att laga den. Perfekt mat så här när man är lite segstartad i vardagsrutinerna.

lasagnesoppa, soppa, lasagne, lättlagat, middag, mat, vardagsmat

Jag vet att det inte riktigt är väder för soppor och grytor än. Men den här lättlagade lasagnesoppan kan man äta året om tycker jag! Lätt att göra till många och god i matlådan, de kriterierna gör att den kvalar in som vardagsfavorit redan i slutet på augusti tycker jag!

Har vardagen dragit igång hos er än?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Freezer meal prep- 2 recept på kyckling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x