Så här gör du eget havremjöl

Så här gör du eget havremjöl

inlägget innehåller annonslänk

En produkt jag aldrig köper, det är havremjöl. För hur mycket jag än älskar att förenkla och ta genvägar i köket så är just havremjöl något jag lägger några minuter på att mixa själv.
Det tackar både min plånbok och miljön mig för.

För om du börjar titta lite på förpackningarna och prislappen ser du snabbt ett par saker:

  1. Kilopriset. På färdigt havremjöl kan det ligga runt 75 kr/kg just nu. Vanliga havregryn kostar under 20kr/kg.
  2. Ursprung. Vi är odlar väldigt mycket havre i Sverige. Vilket gör att det är ett spannmål vi inte behöver importera. Men flera av de märken jag kollat på har just gjort havremjöl på havre från tex Tyskland och Danmark. Genom att mixa eget havremjöl vet du till 100% att det är svenska havregryn som inte fraktats långa sträckor.

Havremjöl använder jag till både pannkakor i ugn och tjocka pannkakor Och när barnen var riktigt små kokade jag gröt på mixade havregryn istället för att köpa färdigt grötpulver.

Allt du behöver är svenska havregryn och en mixer. Jag använde min helt vanliga mixer jag mixar smoothie i. Den funkar fint att mixa en mindre mängd i. (Finns här på kampanj just nu!)
Men ska du mixa mer än några deciliter kan en lite mer kraftfull mixer vara en god idé att använda. Jag har den här och den klarar att mixa det mesta!

Jag har upp valfri mängd havregryn i min mixer och mixar sedan till önskad struktur på mjölet. Ska jag göra gröt/pannkakor eller liknande behöver det inte varar så finfördelat. Men ska jag baka på det vill jag ha ett riktigt fint mjöl.
Förvara i burk med tätt lock. Klart!

5
Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa Henrysson
Linnéa Henrysson
15 dagar sedan

Älskar svensk havre!

Nästa inlägg

Back to Shcool- 5 enkla vardagsrecept

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x