Pannkakor med havre, banan och keso

Pannkakor med havre, banan och keso

Pannkakor med havre, banan och keso. Ett mättande mellanmål eller enklare lunch. Eller varför inte något att äta till helgens brunch? När jag gjort mitt havremjöl jag skrev om här är det sedan bara att snabbt mixa ihop alla ingredienser och steka. Hur lätt som helst!

Jag gjorde en stor sats av dessa pannkakor i somras och stekte till lunch ute på vår stekhäll. Det var riktigt enkelt och smidigt. Och lunchen räckte till många.

När barnen var små lagade jag ofta varianter på dessa till lunch när vi var hemma om dagarna. Vill du är det gott att blanda i lite färska bär eller frukt. Skivad banan eller färska amerikanska blåbär är min favorit måste jag säga.

Självklart går det bra att smaksätta pannkakorna med goda kryddor som kanel eller kardemumma också.
Receptet är enkelt att antingen minska eller öka på beroende på hur många du lagar till. Men jag skulle säga att detta recept räcker till ca 2 personer. Jag brukar räkna 1 ägg per person.

Pannkakor med havre, banan och keso ca 2 port:

1 banan
2 ägg
2 dl valfri mjölk
2 msk keso
2 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Lägg en mogen banan, ägg, mjölk, keso, havremjöl, bakpulver och salt i en mixer. Mixa helt slätt.
Stek i omgångar i smör tills de är klara.

Jag använder laktosfri mjölk och smör, så blir pannkakorna laktosfria. Du kan såklart även använda mjölkfria produkter för en mjölkfri variant.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Så här gör du eget havremjöl

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x