Recept på lättlagad fisk i ugn

Recept på lättlagad fisk i ugn

Torsk i ugn, fisk i ugn

Recept på lättlagad fisk i ugn, en kär gammal klassiker som lagats sen jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar. En enkel vardagsfisk där allt bara blandas i en form och sedan skjuts in i ugnen.
Jag har skrivit om det här receptet många gånger förut och under flera år var det det absolut mest lästa receptet här på bloggen, varje dag förutom kring jul, nyår, påsk och midsommar.

fisk i ugn, fisk, fiskrecept

Ett tips är att se till att fisken är helt tinad och torr. Släpper den ifrån sig mycket vätska under tillagningen blir såsen lite rinnig. Jag brukar låta torsken tina helt och klappa den helt torr med hushållspapper. Det brukar funka bra!

Ta den torsk din plånbok mäktar med. Torskrygg blir såklart fantastiskt gott här. Men vet du, helt vanliga torskblock fungerar fint det med. Det här är ju ändå vanlig vardagsmat.

Torsk i ugn, fisk i ugn

Jag har som sagt lagat det här massor av gånger. Och i takt med att killarna blivit äldre har jag ökat på mängden fisk och sås i receptet. För 1, det går åt mer mat här hemma nu och 2, min familjs åsikt är att det aldrig är nog med sås. Därför skiljer sig den här varianten lite från tidigare recept.

Recept på lättlagad fisk i ugn, ca 5 port:

1000 g torsk
5 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
4 msk hackad dill (fryst går bra)
3 msk kaviar (typ Kalles eller Svennes kaviar)
2 tsk citronpeppar
salt
Lägg torsken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Servera med kokt potatis, gröna ärtor och morötter.

Lättlagad mat som hela familjen gillar.

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pannkakor med havre, banan och keso

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x