5 lättlagade höstmiddagar

5 lättlagade höstmiddagar

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Så var det som om sommaren 2024 tillslut släppte taget och övergick i höst. Dagarna i veckan ska bli soliga och varma. Men nätterna bjuder inte på många plusgrader här där jag bor. Då känns det helt plötsligt lite mer ok att plocka fram gjutjärnsgrytan och laga mat som passar om hösten.
Därför tipsar jag idag om 5 lättlagade höstmiddagar. Perfekt så här när mörker och kyla börjar smyga sig på!

Först ut är min väldigt lättlagade kikärtsstroganoff. Ett fint vego-alternativ att få in i vardagen tycker jag.

soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Den här räksoppan har vi lagat sen jag bodde hemma, en riktig gammal klassiker som inte blir omodern. Rysligt enkel att göra och god att äta. Har du testat den? Servera lite gott bröd till och middagen är färdig!

Ibland behöver middagen bara vara enkel. Då är recept som detta räddningen: One pot risoni med kyckling, paprika, vitlök och parmesan. Allt åker ner i en form och så får ugnen göra jobbet. Medan du gör annat. Perfekt vardagsmat!

lasagnesoppa, soppa, lasagne, lättlagat, middag, mat, vardagsmat

Lasagnesoppa, som barnen här hemma tyckte var ett ovanligt dåligt namn pga soppa är inte deras favorit. Men om man bortser från namnet fick maten mer än godkänt och det är ett smidigt sätt att laga mycket mat som räcker till många utan att det blir massa delmoment. Som det är när man gör vanlig lasagne. Frys in i matlådor eller fyll upp kylen inför veckan med min lättlagade lasagnesoppa.

fläskfilégryta, fläskytterfilégryta, gryta, fläskkotlettgryta

Jag passar ofta på att köpa fläskytterfilé (som ju egentligen är en urbenad kotlettrad) när det är på bra pris, typ 69,90kr/kg.
Fryser in och tar fram när jag vill laga enkla middagar mitt i veckan eller grilla i bitar på helgen.
Det blir ett billigt kött som fungerar till så otroligt mycket. Tillexempel den här supernekla grytan med lingon och svamp. Så här i kantarelltider är det ju ett självklart val. Men funkar fint att laga på champinjoner också.

5 goda middagar som andas höst. Men ändå är riktigt enkla att slänga ihop!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
äppelgröt, gröt, havreris

Nästa inlägg

Recept på äppelgröt gjort på havreris

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x