Smoothie med bär och banan

Smoothie med bär och banan

inlägget innehåller annonslänk

Här hemma mixas det smoothie ett par gånger i veckan. Jag tycker det är ett bra och enkelt sätt för barnen att få i sig en stor mängd frukt, fibrer och protein. Ofta mixar jag ihop smoothie till frukost om barnen äter smörgås, men det kan även bli som ett enkelt mellanmål när man snabbt behöver få i sig något. Jag gör ofta mina smotthies på samma vis, med bär och banan. Tillsätter någon form av mjölk, lite chiafrön och havreprotein.

Att mixa ihop smoothie är något barnen kan lära sig att göra, vilket är perfekt då de utan problem fixar ett enkelt och bra mellanmål på det viset.

Jag gör nästan alltid på hallon, för det är ett bär båda barnen gillar. Och de finns naturliga små kärnor så dom märker inte att det åker i ett par skedar chiafrön.

För någon vecka sedan köpte jag hem en påse med det här havreproteinet. Tänkte det skulle vara perfekt att ha i tex gröt och smoothie för att få upp proteininnehållet något.

Det här receptet blir till 2 härliga glas smoothie. Perfekt till frukost. Men ska barnen ha med smoothie till tex träning, cup eller match så brukar allt åka ner i termosmuggen.

Smoothie med bär och banan:

1 mogen banan
ca 2 dl hallon
2 msk chiafrön
2 msk havreprotein
ca 2-3 dl mjölk

Ha upp banan, hallon, chiafrön, havreprotein och mjölk i en blender. Mixa till en slät smoothie. Ha i mer mjölk vid behov. Ha upp i glas eller i en termosmogg om du är på språng!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lasagnesoppa, soppa, lasagne, lättlagat, middag, mat, vardagsmat

Nästa inlägg

5 lättlagade höstmiddagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x