Krispiga gnocchi med kanel och socker i Airfryer
När Aifryern gjorde sitt stora intåg i de svenska hemmen för något år sedan såg jag recept som dessa fladdra förbi på sociala medier. Tänkte att detta MÅSTE jag testa och som med mycket annat glömdes det bort.
Men så när jag handlade sist köpte jag med en påse färska gnocchi, helt utan något tankte på vad jag skulle göra med dom. Kanske blir dom en enkel lunch i veckan?
Så stod jag där. Med septembersolen i ögonen och doften av höst runtomkring och tänkte:
-Krispiga gnocchi med kanel och socker i Airfryer. Det ska jag göra av dom här!
Med kanelbullens dag som lurar runt hörnet när vi byter kalenderblad nästa gång känns det här som ett ypperligt recept att lägga upp just nu. För jag vet att ni är många som söker efter snabba recept att hinna göra efter jobbet för att fira denna dag. Och här har vi ett typiskt sådant recept!
Att fritera gnocchi och smaksätta dom med smör, kanel och socker, det är som att göra en fuskvariant av churros. Som ändå smakar lite som kanelbullar. Mina förväntningar var inte skyhöga. Men detta blev gott, o så gott!
Den åsikten var jag inte ensam om att ha. Trots att min stackars familj fick äta de rester som fanns över efter dagens fotografering höll sig gnocchin oväntat krispig och god i många timmar. Och hela familjen gav dom 10/10 och har beställt en ny omgång till helgen.
Och vem är jag att neka dom detta?
Så här kommer min uppmaning till dig att testa detta. En påse färsk gnocchi, smält smör, kanel och socker är allt du behöver. Sen kan det vara gott att doppa dom små raringarna i något. En hasselnötskräm kanske? Eller kolasås så här på hösten? Ja ta den ni gillar allra bäst. Eller ät dom precis som dom är.
Krispiga gnocchi med kanel och socker i Airfryer:
ca 400 g färsk Gnocchi
25 g smör
2 msk kanel
1 1/2 msk strösocker
Smält smöret och ringla det över gnocchin. Pudra över ca hälften av kanelen och sockret och blanda om väl.
Ha upp i din Airfryer och tillaga på 180°C i 15 minuter. Blanda om efter halva tiden ungefär.
Ha upp i en skål och pudra över resterande mängd kanel och socker.
Servera med hasselnötskräm, kolasås eller något annat gott du gillar. Ät direkt.
Mängden socker och kanel kan du anpassa efter vad du gillar. Testa dig fram!