Recept på klassisk wienernougat- enkelt julgodis!
En av mina favoriter till jul- wienernougat! Något som är busenkelt att göra själv och jag brukar välja att ha i en del lite mörkare choklad. Det gör wienernougaten lite mindre sliskig och ja- lite godare, om du frågar mig. Men det är ju helt klart en smaksak det.
Till wienernougat använder du flagad mandel. Sista åren har jag rostat den lätt i stekpannan innan jag har i den i nougat och chokladsmeten. Det blir verkligen next level! Så gott. Testa det om du inte redan gjort det.
Jag använder ALLTID den här gjutformen när jag gör godis som det här. Absolut bästa sättet att minska på kladd och du får garanterat raka kanter och du kan skära ditt godis i fina bitar. En väl värd investering som används om och om igen. Har du inte köpt en själv är det en PERFEKT julklapp att önska sig!
Jag valde att ha lite mörkare choklad den här gången. Jag tog 100 g mjölkchoklad och 50 g 70% choklad. En perfekt kombination
Wienernougat, ca 30 bitar:
250 g nougat
150 g choklad (valfri kakaohalt)
lite flingsalt
100 g flagad mandel
Skär nougaten i småbitar, lägg i en skål och smält i ett vattenbad. Hacka chokladen och rör i den. Fortsätt smälta över vattenbad tills all choklad smält helt. Rosta mandeln i en medelvarm, torr panna tills den börjar få lite färg, akta så du inte bränner vid!
Ha i mandel i nougat och chokladsmeten.
Ställ ut gjutformen på en skärbräda med bakplåstpapper och ha i smeten, eller ha upp i en bakplåtspappersklädd form och ställ svalt.
Har du haft den i kylen kan den behöva stå framme en liten stund innan du skär den i bitar. Det går enklare att skära då.
Förvara svalt i tätslutande burk.
Gott och riktigt enkelt julgodis att göra hemma själv.
Ett annat riktigt gott julgodis att göra på nougat är den här nougatfudgen. SÅ god!