Varm smörgås med julskinka och senap
Hej JANUARI 2025!
Va? Hur kan vi redan ha tassat in på de första dagarna av januari? Hela ljuvliga december är förbi och kanske är vi många som har en eller ett par rester kvar i kylen efter jul?
Nu är tiden här för uppfinningsrikedom! Av julskinkan och julsenapen kan du tillexempel göra ljuvligt goda smörgåsar. Passa på att köpa gårdagens bröd till extrapris och släng ihop dom här till en lyxig brunch, enkel lunch eller kvällssmörgås.
Här fanns det både julskinka, senap och ost över. Kanske inte så roliga var för sig. Men ihop blir det magi!
Jag låter alltid brödet få fin stekyta på ena sidan, sedan vänder jag det, sänker värmen och låter brödet rostas klart under lock. Då smälter osten fint och brödet blir inte bränt.
Till mina smörgåsar serverar jag gärna en sallad på lättstekt grönkål. Så gott!
Varm smörgås med julskinka och senap, 2 st:
4 skivor bröd (gårdagens lite torra går utmärkt här!)
2 msk julsenap
julskinka
ost
smör
Skär brödet i skivor, bred ett lager senap på två av skivorna. Lägg på skinka och ost. Lägg på de resterande brödskivorna. Hetta upp en stekpanna med smör i. Låt bröden få fin färg på ena sidan. Vänd smörgåsarna, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt brödet få fin färg och se till att osten smält helt. Servera med en god sallad.
Ett perfekt sätt att ta tillvara på lite av julmatsresterna i kylen!