Burrito med kyckling och mangoraja

Burrito med kyckling och mangoraja

Med nästan 2 miljoner visningar kan man säga att mitt recept på taco burritos du enkelt gör iordning och sedan förvarar i frysen för att enkelt kunna ta fram god, hemlagad mat till lunch, middag eller mellanmål är ett av de allra mest populära här hos mig.
Idag har jag gjort en ny variant på dom. En variant av burrito med kyckling och mangoraja.

Mangoraja råkar nämligen vara favoriten hos äldsta sonen. Så med den som inspiration rörde jag ihop en helt makalöst god röra som jag garanterat kommer göra fler gånger. Jag tänker mig den i sommar när det är så varmt att man inte orkar eller vill äta varm mat. Då kommer den här goda kycklingröran göra succé i ett libabröd med massa god sallad. Det är jag övertygad om!

Det fiffiga med att meal preppa burritos, det är att du gör iordning dom, viker in dom i folie och förvarar dom sedan i frysen. Bara att ta fram och antingen tina i rumstemperatur eller ta bort folien och värm försiktigt i micron.

Idag lyxade jag till det och stekte på dom lite i stekpannan, det blir extra gott!

Burrito med kyckling och mangoraja 8 st:

700 g kyckling
1 röd lök
1 msk curry
salt
1 röd paprika
1 dl färsk persilja
2 dl mango i mindre bitar (fryst går bra)
saft från 1 lime
kokt, kallt ris/bulgur/couscous (jag hade ca 2 dl)
2 msk mango chutney
2 dl crème fraîche
1 nypa cayennepeppar

Skär ner kycklingen i mindre bitar, skala och finhacka löken. Stek lök och kyckling tills kycklingen är genomstekt. Hacka sönder den i mindre bitar med en gaffel eller använd en köttfärshackare. Helt klart en kökspryl värd att investera i!
Krydda med curry och salt. Säng av värmen på spisen.

Skär ner paprika och färsk persilja i mindre bitar. Blanda grönsakerna och mango med kycklingen.
Pressa i saften från 1 lime.
Ha i kallt ris/bulgur/couscous och rör om.
Blanda i mango chutney och creme fraîche.

Smaka av med lite cayennepeppar, mer salt och lime om så behövs.

Riv loss 8 ark aluminiumfolie. Lägg ut en tortilla och ös på med lagom mängd kycklingröra. Vik ihop till en tight rulle och rulla sedan in den i folie. Frys in direkt.

Låt antingen tina i rumstemperatur eller tag upp ur frysen, tag av folien och micra burriton.
Extra goda blir dom om du steker som runt om innan servering.

Här hittar du ett gäng andra recept om du enkelt vill göra mer meal prep hemma som underlättar vardagen!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Varm smörgås med julskinka och senap

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x